avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Instanta competenta
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Instanta competenta

Buna ziua,

Va rog un sfat : am fost concediat nelegal dintr-un post in care eram angajat cu contract de munca si ulterior repus in drepturi, inclusiv de catre CEDO. (Intr-o prefectura. ) In perioada cit am stat "afara" colegii mei, care indeplineau conditiile necesare, au fost numiti in functii publice. Vreau sa dau prefectura in judecata ptr despagubiri constand in diferente dintre salariu de angajat cu contarct de munca si salariu de functionar public Care este insanta competenta sa judece speta mea? Sau, cu alte cuvinte : este un litigiu de munca sau unul de contencios? Precizare : Agentia Functionarilor Publici mi-a comunicat in scris ca fisa postului meu este una de functie publica.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:11, 5 Noiembrie 2009
Art 10 din Legea 554/2004 prevede (1) Litigiile privind actele administrative emise sau incheiate de autoritatile publice locale si judetene, precum si cele care privesc taxe si impozite, contributii, datorii vamale si accesorii ale acestora, de pana la 5 miliarde lei, se solutioneaza, in fond, de tribunalele administrativ-fiscale, iar cele privind actele administrative emise sau incheiate de autoritatile publice centrale, precum si cele care privesc taxe si impozite, contributii, datorii vamale si accesorii ale acestora, mai mari de 5 miliarde lei, se solutioneaza, in fond, de sectiile de contencios administrativ si fiscal ale curtilor de apel, daca prin lege speciala nu se prevede altfel.
Insa pretentiile dumneavoastra vizeaza raporturile de munca.
Este o actiune in pretentii care va fi solutionata de instantele de drept comun, in acest caz instanta competenta este judecatoria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este instanþa competentã sã judece o cauzã având ca obiect legea nr. 544/2001? stroe maqrcel stroe maqrcel M-am adresat cu o plangere in contencios ad-tiv impotriva Curtii de Apel Alba la ICCJ ,pentru refuz de eliberare documente, care au raspuns ca ei nu judeca in ... (vezi toată discuția)
Sesizarea instantei de contencios adm.-teritorialitate elena20a elena20a Buna ziua, puteti sa-mi spuneti, va rog, care este instanta competenta teritorial in cazul unei sesizari a instantei de contencios? (vezi toată discuția)
Ce instanta e competenta?? nicoleta_85 nicoleta_85 inca de la inceput imi cer scuze daca nu postez subiectul la categoria corespunzatoare.. Vreau sa solicit instantei de judecata sa oblige o institutie a ... (vezi toată discuția)