avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe dobanda
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe dobanda

Am depus declaratie la ANAF in luna februarie, cu actiunile rascumparate de la banca in 2017.. INTREBARI: 1. mai trebuie sa depun declaratia unica? 2.pentru impozitul stabilit pe dobanda nu trebuie sa primesc acasa informare de la ANAF? 3. Daca ANAF nu a trimis instiintare pana acuma, va trebui sa platesc majorari? 4. va trebui sa platesc si CAS pentru dobanda?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:35, 14 Iulie 2018
Trebuie sa depuneti si declaratia unica pentru inchiderea anului 2017 in locul declaratiei 200 depusa in februarie 2018 pentru ca pe aceea nu o vor lua in considerare. Dumneavoastra nu declarati venitul din dobanda bancara caci pentru asta doar banca declara si tot ea va opreste si plateste la stat impozitul. In declratia unica treceti venitul din investitii (tranzactia cu actiuni).
Dupa ce depuneti declaratia unica, prin toamna o sa primiti acasa decizie de impunere pentru ce mai aveti de plata impozit pe venit si cass aferente anului 2017.
Mergeti la finante sa va ajute la completare si cu declaratia depusa in februarie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2018
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informații despre declarația unică ioanamihaela ioanamihaela Din mass media, am aflat că pentru depunerea online a declarației unice, trebuia să primesc până la sfârșitul lunii mai un cod. Dacă nu am primit acest ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica si contributiile la stat pentru pfa brtdaniela brtdaniela Buna ziua! In anul 2017 am realizat venituri anuale de 11000 lei . Acum daca completez Declaratia unica am inteles ca nu sunt obligata sa platesc CASS si CAS ... (vezi toată discuția)
Pfa pentru calcularea venitului net pe 2018 Nicoleta 1956 Nicoleta 1956 Am inteles ca pentru anul 2018 nu se mai emit decizi de impunere de anaf. Pe anul 2017 la calcularea venitului net au fost excluse chetuielile cu contributiile ... (vezi toată discuția)