avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ajutor- nu pot sa-mi iau bunul cumparat cu factura ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ajutor- nu pot sa-mi iau bunul cumparat cu factura fiscala


Buna ziua,

La inceputul anului in curs am semnat un contract de vanzare-cumparare marfa cu un client, srl acestuia era nou infiintata si nu a avut activitate decat a achizitionat marfuri perisabile de la furnizori printre care si de la mine, am luat garantie o fila cec in alb, am livrat marfa de 52.000 Ron. In srl clientului erau 2 asociati(50%-50%) iar ei isi desafasurau activ. intr-un spatiu inchiriat. Acum firma din cauza discutiilor dintre cei doi asociati nu si-a mai deschis activitatatea si unul din asociati a deschis procedura de faliment si iesire din firma precum si un proces pe motiv de creditor al srl in luna aprilie si refuza sa-mi plateasaca facturile. Vazand asta am luat legatura cu celalalt asociat care era si administrator si care imi semnase fila cec, am convenit reesalonarea debitului am primit alte 3 file cec datate au fost decontate la termen si mai ramasese de achitat din debitul total 18.000 Ron, vazand ca nu mai are bani i-am cerut in compensare pt achitarea debitului un utilaj care culmea fusese achiz. de ei tot de la noi, administratorul imi face factura fiscala( in luna mai) semnam o conventie pt compensarea sumelor si pentru ca in ziua respectiva nu aveam auto sa iau utilajul si un proces vb de custodie. Intre timp contractul lor de inchiriere a fost reziliat si cand m-am dus sa-mi iau bunul propietarul halei s-a opus nu ne-a permis accesul in incinta pe motiv ca inchiriase altcuiva si nu putea intra fara acordul acestuia( cu toate ca era intr-o anexa), luam legatura cu noul chiriasi care stupoare era asociatul srl cel care introdusese falimentul care imi spune cu stupoare ca nu o sa iau utilajul de acolo ca a facut o intelegere cu propietarul sa nu imi dea voie sa intru si ca daca vreau bani sa il constrang pe administrator pt ca el a semnat cecul garantie.
Mergem la poilitie depun plangere, politia isi declina competenta catre serv. de invest. a fraudelor care stupoare ii face dosar penal administratorului de bancruta frauduloasa motivand ca trebuia sa asteptam ce decide instanta in cazul de faliment. Imi pare rau ca am scris atat de mult dar am vrut sa se inteleaga cat mai bine situatia.
Acum vreau sa depun plangere penala impotriva propietarului care nu imi da voie sa intru pe baza facturii sa-mi iau bunul.
La ce incadrare din codul penal pot aface asta, unde trebuie depusa si cum ar trebuii sa sune acesta plangere?
Va multumesc.
Ps: Traim intr-o tara in care daca vrei sa fii corect esti luat drept un prost iar organele abilitate care trebuie sa te ajute mai rau incurca situatia.

Alte discuții în legătură

Ajutor- nu pot sa-mi iau bunul cumparat cu factura fiscala ContSters110560 ContSters110560 Buna ziua, La inceputul anului in curs am semnat un contract de vanzare-cumparare marfa cu un client, srl acestuia era nou infiintata si ... (vezi toată discuția)
Fila cec fara acoperire cu probleme-va rog ajutor ContSters109788 ContSters109788 Buna ziua, Acum o perioada de timp am infiintat un SC cu un asociat( eu 50% el 50%, doar eu administrator) firma nu a avut activitate niciodata in ... (vezi toată discuția)
Fila cec fara acoperire cu probleme-va rog ajutor ContSters109788 ContSters109788 Buna ziua, Acum o perioada de timp am infiintat un SC cu un asociat( eu 50% el 50%, doar eu administrator) firma nu a avut activitate niciodata in ... (vezi toată discuția)