avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fila Cec fara acoperire cu probleme-va rog ajutor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fila Cec fara acoperire cu probleme-va rog ajutor


Buna ziua,

Acum o perioada de timp am infiintat un SC cu un asociat( eu 50% el 50%, doar eu administrator) firma nu a avut activitate niciodata in schimb am cumparat materie prima perisabila pentru care am lasat o fila cec in alb drepta garantie lucru stipulat si pe contract cu seria filei. Dupa o perioada de timp furnizorul a cerut reesalonarea debitului prin trei file cec datate, pe primele doua le-am platit cash primind chitante, iar pe a treia a bagato in banca avand numeral dintr-un imprumut facut de mine de la un angajat al furnizorului, totalul debitului catre el era de 47.000 ron cele trei cecuri decontate au valorat 29.000 iar de diferenta i-am dat un utilaj in compensare cu factura fiscala pe care ei nu si l-au luat din spatiul inchiriat de noi atunci motivand ca nu aveau auto. Intre timp asociatul meu a introdus procedura de faliment si s-a inteles cu propietarul halei inchiriate de noi sa nu mai permita accesul furnizorului sa ia utilajul lucru facut de acesta. Furnizorul ii depune plangere la politie, politia trimite plangerea la Ipj dep serviciului de invest a fraudelor care imi fac mie dosar penal pentru bancruta frauduloasa( unde dai si unde crapa). Acum furnizorul a dat in judecata propietarul halei pentru ai permite sa intre in spatiu si sa-si ia utilajul vandut cu factura insa vazand ca procedura dureaza mi-a transmis ca saptamana viitoare va baga fila cec in banca la decontare, eu i-am spus ca nu am disponibil.
Acum as vrea sa stiu ce se poate intampla in situatia mea daca baga fila pentru ca nu am acoperire.
se va merge pe inselaciune sau legea cecului? Eu nu am avut intentia de ai pacali le-am dat si utilajul vandut cu factura.
Mentionez ca asociatul meu trage sperante sa puna el mana pe utilaj si sa anuleze instanta factura pentru ca si el ca si mine am creditata firma pentru a o pune pe picioare iar creditarae noastra este de 180.000 Ron fiecare.
Nu am antecedente penale
Va multumesc.
Cu stima

Ps: Si poate fii vorba in cazul de fata de bancruta frauduloasa ca am citi si eu legea eu am vandut unui furnizor la care aveam datorie, iar statul are sa-mi dea din Tva paltit 35.000 ron pe care nu ii cer vreau o compensare cu restul debitelor catre ei care nu depaseste 25.000 ron.
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Fila cec fara acoperire cu probleme-va rog ajutor ContSters109788 ContSters109788 Buna ziua, Acum o perioada de timp am infiintat un SC cu un asociat( eu 50% el 50%, doar eu administrator) firma nu a avut activitate niciodata in ... (vezi toată discuția)
Pot fii condamnat cu suspendare cosminghe cosminghe Buna ziua, Anul trecut am infiintat un srl cu un asociat eu sunt si administrator, am achizitionat materie prima care urma sa o platim la ... (vezi toată discuția)
Ajutor- nu pot sa-mi iau bunul cumparat cu factura fiscala ContSters110560 ContSters110560 Buna ziua, La inceputul anului in curs am semnat un contract de vanzare-cumparare marfa cu un client, srl acestuia era nou ... (vezi toată discuția)