avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot fii condamnat cu suspendare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot fii condamnat cu suspendare

Buna ziua,

Anul trecut am infiintat un srl cu un asociat eu sunt si administrator, am achizitionat materie prima care urma sa o platim la scadenta de 30 de zile insa am lasat garantie o fila cec in alb ( avalizata dor cu semnatura de mine, fara sa cunosc ce se poate intampla daca nu am acoperire pt ea) lucru care a fost mentionat si in contractul dintre noi cu seria si numarul filei, pentru ca treaba nu a mers din cauza asociatului si am intrat in faliment, acum furnizorul a cerut esalonarea platii tot prin alte 3 file cec plus cea lasata garantie, pe primele trei le-am platit ( fiind imprumutat si de un angajat al furnizorului cu care am o chitanta de mana) pentru ultima i-am vandut in compensare cu factura fiscala un utilaj achizitionat tot de la ei insa cand a au vrut sa si-l ia propietarul halei unde urma sa ne desfasuram activitatea impreuna cu asociatul meu sau impotrivit, furnizorul a deschis proces pt revendicare in baza facturii facute de mine.
Acum asociatul meu fiind in complicitate cu prop halei a vandut acelasi utilaj dar cu contract notarial unei societati pentru ai impiedica compensarea si a fii introdusa fila cec in banca ca eu sa ajung la inchisoare pentru a ramane el cu toata investiatia facuta( aprox 380.000 Ron).
Si asa primesc telefon de la furnizor ca nu vor sa mai continue in instanta revendicarea bunului si vor baga maine de dimineata la prima ora fila cec in banca ( suma este de 19.500 Ron).
As dorii sa stiu care este procedura ce se va intampla risc sa fiu condamnat, nu am mai fost niciodata, am 23 de ani, nu cunosteam aspectul penal al filei cec am fost pur si simplu prostit pe fata.
Va multumesc si imi cer scuze ca am scris atat de mult dar am incercat sa explic cat se poate de clar problema mea.
Va multumesc.
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:38, 31 Ianuarie 2010
Nu inteleg prea bine ce spuneti, ati intrat in faliment ? De cand, raportat la evenimente? S-a deschis procedura insolventei ?
Daca nu s-a deschis si daca numai dvs, sunteti administrator, asociatul nu avea voie sa vanda utilajul fara acordul dvs. mai ales ,din cate inteleg, era deja vandut cu factura, creditorului. Chair ma intreb, daca utilajul era proprietatea societatii, cum a semnat asociatul la notar, daca nu era imputernicit ?
Daca dati mai multe detalii, va pot preciza daca vi se va deschide dosar penal pentru inselaciune.Ma intereseaza in special, pozitia partii vatamate(creditorului) fata de faptele de mai sus.
Nici eu nu stiu cum a semnat asa ceva, el a deschis insolventa cerand in instanta banii investiti acolo ( culmea tupeului dupa ce a ramas si in spatiul de acolo, insa ca sa nu se poata demonstra ca tot el a ramas chirias a facut un contract de inchiriere cu prop pe o soc com in care el nu este inclus) tribunalul bucuresti i-a respins cererea si a facut recurs acum la curtea de apel sper sa se faca dreptate si acolo.
Creditorul a tras de mine sa le dau banii pt ca eu aveam semnatura pe fila cec eu am facut vanzarea in compensare dar daca prop si asociatul meu sau opus luarii bunului pentru ca vor sa puna mana si pe asta ei l-au actionat in instanta pe prop pt revendicare mobiliara si au primul termen in februarie acum insa nu vor sa mai astepte si vrea sa bage fila cec la decontare.
Eu nu pot sa mai intervin pentru ca am vandut bunul, ba chiar mai mult am si un dosar in lucru pt bancruta frauduloasa.
Sper sa se faca dreptate.
Va multumesc
La cate probleme exista ar trebui sa va angajati avocat.
Nu cred ca puteti obtine lamuriri pe forum la problema dvs intr-un mod in care sa va ajute efectiv.
Trebuie studiata situatia in amanunt.Nu stiu in ce masura puteti fi crezut ca ati semnat ca primarul.Chiar si asa si tot ar exista probleme suficiente.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fila cec fara acoperire cu probleme-va rog ajutor ContSters109788 ContSters109788 Buna ziua, Acum o perioada de timp am infiintat un SC cu un asociat( eu 50% el 50%, doar eu administrator) firma nu a avut activitate niciodata in ... (vezi toată discuția)
Fila cec fara acoperire cu probleme-va rog ajutor ContSters109788 ContSters109788 Buna ziua, Acum o perioada de timp am infiintat un SC cu un asociat( eu 50% el 50%, doar eu administrator) firma nu a avut activitate niciodata in ... (vezi toată discuția)
Ajutor- nu pot sa-mi iau bunul cumparat cu factura fiscala ContSters110560 ContSters110560 Buna ziua, La inceputul anului in curs am semnat un contract de vanzare-cumparare marfa cu un client, srl acestuia era nou ... (vezi toată discuția)