Am facut 3 solicitari scrise detinatorului arhivei redactiei in care am lucrat - respectiv actualului ziar Cuvantul libertatii din Craiova - pentru a-mi elibera o adeverinta de vechime in munca, iar acesta nu mi-a raspuns nimic din noiembrie 2017 si pana in prezent. ITM zice sa-i actionez in instanta, dar n-ar trebui mai intai ca ITM sa-i amendeze pe rauvoitori?
ITM nu are atributii in acest domeniu.
Putetid eschide actiune in contencios administrativ impotriva firmei conform Legii nr. 544/ 2004 art.8 pentru ca nu ati primit raspus la solictarea/ petitia dvs. in termen de 30 de zile de la inregistrare.
In contencios nu aveti de ce sa va duceti ... legea se aplica numai autoritatilor si institutiilor publice nu si sectorului privat
Legea 544/2004
art.1
(1) Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluționarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanței de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoașterea dreptului pretins sau a interesului legitim și repararea pagubei ce i-a fost cauzată.
....
Intrebare lg. 544/2004
say
Buna
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare.
In luna decembrie am depus o cerere de aprobare a unei organigrame la un minister. Suntem in luna ... (vezi toată discuția)
Actiune
Roman85
Institutia Bisericii ortodoxe Romane nu a dat curs in termdenul legal de 30 de zile la sesizarea mea o pot actiona in justitie pot cere ... (vezi toată discuția)