avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire unchi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire unchi

Bună seara. Unchiul meu, frate al tatălui meu, a decedat. În viata a rămas soția lui. Nu au copii. Va rog sa îmi spuneți dacă am vreun drept de moștenire, în calitate de nepoata de frate sau totul moștenește soția decedatului. Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: carra , utilizator 16:23, 19 Iulie 2018
A avut 3 frați. Unulunul a avut un copil, unul 2 copii, ultimul 1 copil( pe mine). Mulțumesc mult
A avut 3 frați. Unulunul a avut un copil, unul 2 copii, ultimul 1 copil( pe mine). Mulțumesc mult
Sotia unchiului va avea 1/2, iar cei 3 frati ai tatalui 1/2, adica 1/6 fiecare
Acum...avand in vedere ca cei 3 frati ai tatalui sunt predecedati,la succesiune, vor veni nepotii prin reprezentare, iar cotele se vor imparti pe ramuri, adica.
- nepotul 1 - 1/6
- nepotii 2 si 3- 1/6, adica 1/12 fiecare
- dvs 1/6
- sotia unchiului 1/2
Va mulțumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unchi decedat ContSters51645 ContSters51645 Am un unchi care a decedat acum cateva zile. Suntem 5 nepoti si sora lui. Cine mosteneste averea? Sora decedatului primeste tot sau se imparte si nepotilor? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! În urma decesului unchiului meu necăsătorit si ... Ionela_20 Ionela_20 Buna ziua! În urma decesului unchiului meu necăsătorit si fara copii. Ambii părinți decedați și bunicii din partea ambelor părți. Decedatul având 2 ... (vezi toată discuția)
Despre dezbatere moștenire - acte proprietate Andrei300 Andrei300 Bună ziua,am o întrebare dacă mă puteți ajuta va rog frumos. Locuiesc cu părinții (de 35 de ani )în casa unchiului tatălui meu.Unchi care a murit de 3 ... (vezi toată discuția)