avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Robinet on/off instalat de un vecin pe teava mea de apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Robinet on/off instalat de un vecin pe teava mea de apa

Buna ziua! Pe teava mea de apa,contorizata separat un vecin a montat ,in mascare,in dreptul ap lui un robinet. A oprit apa si imi cere o suma de bani ca sa o deschida. Am fost la Politie si firma de apa si ma trimit de la unul la altul. Nu avem asociatie de locatari. Merg la primarie sa cer consultanta juridica pe legea spatiului locativ. Ma puteti ajuta cu un stat legal? Pasii de urmat? Va multumesc!
Pentru ce iti cere suma de bani?
Are autorizatie sa modifice instalatia de apa?
Racordul la apa este construit cu autorizatie?

De unde a pornit conflictul?
Daca este imobil de locuit in comun proprietarul nu are competenta sa intervina asupra partii comune de instalatii si de constructii
Notificati oficial proprietarul cu obligatia dezafectarii instalatiei montate fara drept si fara forme legale-sub sanctiunea obligaii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Am fost la primarie. Am adresat o cerere,plangere. Rezolva departamentul de lucru cu asociatiile de locatari. Surpriza! Avem asociatie.... Asa era Si normal. Echipa de la primarie are competenta sa se ocupe de acest abuz. O sa revin cu informatii. Multumesc!
Nu am inteles cum pot eu,sa notific oficial... Am ca cetatean aceasta posibilitate?? Am notificat primaria. Eu de 4 ani de cand locuiesc in bloc nici nu stiam ca avem asociatie,nici vecinii nu stiu. Abia la primarie am aflat. Si doar cand am intrat pe legea spatiului locativ,am aflat ca e obligatoriu sa avem asociatie.
Bineinteles ca orice cetatean detine posibilitatea sa notifice oficial,apeland la serviciile unui executor judecatoresc,avocat
Referitor la asociatia de proprietari,anual este obligatoriu sa se convoace adunare generala
Listele dv de intretinere lunara nu sunt stampilate?
Daca exista aplicata stampila pe cale de consecinta este precizata si asociatia de proprietari beneficiara

Alte discuții în legătură

Impartire cheltuieli reparatie tevi casa cu apartamente paulc3 paulc3 Buna ziua, Tocmai am devenit proprietarul apartamentului de la etajul unei case cu un singur etaj, la parter fiind un alt proprietar. Asa s-a impartit casa, ... (vezi toată discuția)
Problema cu vecinii lacrutza lacrutza Problema cu vecini Buna Stau intr-un bloc cu 4(eu locuiesc la etajul 1) etaje si cam de jumatate de an a inceput sa-mi curga apa in baie....cate putin cate ... (vezi toată discuția)
Avarie coloana apa narcisdaniel narcisdaniel daca conducta de apa a blocului se crapa, eu am tavanul ud si trebuie sa sparg la vecinul de sus, cine plateste daca teava este sparta la nivelul ... (vezi toată discuția)