avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită PRESCRIPTIE SAU PERIMARE ?
Discuție deschisă în Executare silită

PRESCRIPTIE SAU PERIMARE ?

Va supun atentia asupra unui caz destul de interesant , parerea mea, cerandu-va sfatul

In anul 2011 (eu ca nume S.C.) am fost executat silit de catre o Banca pentru creanta rezultata dintr-un contract de card de credit , se admite incunvintarea executarii silite de catre Judecatorie . Executorul intocmeste dosarul de executare 1/2011 in baza titlului executoriu - contract de card de credit A/13.10.2008. Se plateste creanta prin poprire pe salariu pe parcursul executarii (pana in anul 2015) nu se mai formuleaza in dosarul de executare alte pretentii de plata (dobanzi , penalitati, etc) nici de catre creditor nici de catre executor . In 2018, dupa 3ani si doua luni de la ultima plata in dosarul de executare 1/2011 , primesc de la acelasi executor Somatie de plata in baza aceluiasi titlului executoriu - contract de card de credit A/13.10.2008 pentru o anumita suma reprezentand diferenta imprumut aproape identica cu cea platita deja - dar la cererea unei firme de recuperare creante X , in acelasi dosar de executare 1/2011. Motiv pentru care am formulat Contestatie la executare invocand atat prescriptia cat si perimarea .

Intrand in posesia copiei dosarului de executare 1/2011 , constat ca :

1. Pe parcursul executarii din 2011-2015 se regasesc toate platile facute pana la concurenta sumei pentru care am fost executat .
2. In dosar nu se mai regasesc pentru perioada 2011-2015 niciun proces verbal intocmit de catre executor de pretentii alte sume ca fiind diferente pentru suma prezentata in Somatie in 2018 dar nici de catre creditor Banca.
3. In 2016 Firma de recuperare creante X , in acelasi dosar de executare 1/2011 solicita printr-o cerere continuarea executarii impotriva S.C. , avand ca identificare un alt CNP.
Cerere asupra careia executorul judecatoresc nu intreprinde nicio masura de punere in executare .
Firma de recuperare creante X neprezentand in cerere din ce rezulta calitatea de a cere executarea .
4. Dupa un an si 4 luni in 2017 Firma de recuperare creante X revine cu o cerere de staruire in executare silita pentru S.C. identificat cu un alt CNP , alt titlu de executare "B" reprezentand un contract de credit (nu card de credit) incheiat in 20.03.2009 si din nou Firma de recuperare creante X neprezentand in cerere din ce rezulta calitatea de a cere executarea.
Cerere asupra careia din nou , executorul judecatoresc nu intreprinde nicio masura de punere in executare .
5. In 2018 Firma de recuperare creante X revine cu o alta cerere de executare silita pentru S.C. identificat cu un alt CNP , alt titlu de executare "B" reprezentand un contract de credit (nu card de credit) incheiat in 20.03.2009 , facand precizarea ca numitul S.C. identificat cu un alt CNP a fost notificat in 2016 de faptul ca Banca a Cesionat contract de credit "B" in favoarea Firma de recuperare creante X , prezentand de data aceasta si contractul de cesiune si anexa cu contractele de credit cesionate de catre Banca .
In anexa se regaseste persoana S.C. avand alt CNP, alt nr contract de credit , alt titlu executoriu . de asemenea aceeasi persoana a fost inscrisa si in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare, notificarea cesiunii dintre Banca si Firma fiind trimisa catre S.C. avand alt CNP, alt nr contract de credit , alt titlu executoriu, la o alta adresa avand si confirmare de primire , si nu la adresa mea , singura coincidenta referitoare la persoana mea , in toata aceasta relatare, fiind doar nr dosarului de executare respectiv dosar de executare 1/2011.
6. In toate demersurile facute de Firma de recuperare creante X nu se face referire la titlului executoriu - contract de card de credit A/13.10.2008 care a stat la baza intocmirii dosarul de executare 1/2011 .
7. Pana in final executorul emite Somatia de executare silita atasand titlului executoriu - contract de card de credit A/13.10.2008 - titlu de executare "B" reprezentand un contract de credit (nu card de credit) incheiat in 20.03.2009 ,avand elementele de identificare altele decat ale mele

Fac mentiunea si precizarea ca in toate actele formulate de catre Firma de recuperare creante X singurele asemanari cu persoana mea sunt NUMELE si NR DOSARLUI de executare .

Intrebarile mele sunt :
1. Termenul de prescriptie pentru titlul executoriu ,real , pentru care s-a pornit executarea contract de card de credit A/13.10.2008 pe care il recunosc si platit in totalitate este intrerupt prin cererileformulate de catre Firma de recuperare creante X in interiorul acestui termen, pentru un alt titlu care nu se identifica cu nimic cu titlul contract de card de credit A/13.10.2008?

2. Ce opereaza de drept in cazul prezentat ? PRESCRIPTIE SAU PERIMARE ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:11, 17 Iulie 2018
Dacă din 2011 nu s-a mai făcut nicio plată s-a prescris.
Dacă dosarul din 2011 nu s-a inchis trebuie cerută perimarea.
Poate exista si ipoteza ca sa nu opereze Perimarea daca s-au făcut acte de întrerupere.

Trebuie văzute inscrisurile de avocat.
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc pentru raspuns , din martie 2015 s-a facut ultima plata si nu s-a facut niciun act de intrerupere , de niciun fel pana in mai 2018, , doar ca in prezent sunt executat in temeiul unui alt contract de credit care nu este al meu si asimilat mie , nu sunt parte in el , decat ca asemanare de nume si nr dosar
Dacă e alta obligatie juridică va pot executa silit.
Nu are legatura cu vechiul contract...
Nu m-ati inteles, in baza unui titlu executoriu izvorat dintr-un contract de credit care nu imi apartine , sunt executat , elementele de identificare ca -CNP-ul , nr de contract credit , anul incheierii contractului de credit este altul, adresa de corespondenta nu sunt ale mele , este ca si cand pe mine m-ar chema ca pe dvs inchei un contract de credit la aceeasi Banca la care si dvs aveti un credit nu il platesc si va executa pe dvs chiar daca cu buletinul in mana le explicati ca CNP-ul nu este identic , contractul de credit nu este incheiat de dvs .
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2018
Mitu_Constantin, utilizator
Contestatie la executare silita. In termen de 15 zile de la data luarii la cunostinta. Si va recuperati toate cheltuielile.

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta, titlu executoriu, perimare si prescriere executare silita, frauda executor judecatoresc. Darius_D Darius_D Buna ziua, Ma numesc Darius si va retin atentia cu situatia in care ma aflu. In 4 aprilie 2007 am contractat un credit de nevoi personale la BANCA. Am ... (vezi toată discuția)
Perimare / prescriere executare silita dakko84 dakko84 Buna seara, Va retin atentia cu situatia in care ma aflu. In iulie 2006 am contractat un credit de nevoi personale. Am achitat ratele la timp pana in luna ... (vezi toată discuția)
Plata poprire hmcs2004 hmcs2004 A sosit pe adresa firmei, o Instiintare de proprire din salariul unui angajat. Unde se cere proprirea de sume, asupra salariului angajatului, pana la ... (vezi toată discuția)