sant administrator la un PFA un magazin alimentar in urma bilantului facut la sfarsitul anului 2008 am iesit din acte ca ar trebui sa am marfa de 170000 ron dar eu avand marfa in realitate 8000 ron diferenta a rezultat datorita faptului ca nu am batut in casa sumele reale incasate, pana in prezent am reusit sa recuperaz aproximativ 100000 dar m-am oprit pentru a nu depasi baremu si a nu deveni platitor de TVA asteptand sa intru in urmatorul an . Intrebarea mea este ce pot pati daca am un control, daca pot face ceva sa lichidez cumva stocu de marfa inexistent chiar cu riscu de a incheia activitatea sau ori care alta solutie care ma poate scapa de stresu in care traiesc:, in speranta ca o sa-mi respundeti va multumesc anticipat.
Ar exista solutia (avind in vedere ca aveti un magazin alimentar), luarea in calcul a unei cantitati (chiar in mai multe transe, avind in vedere suma) de marfa perisabila, care v-a sosit cu un termen de garantie foarte aproape de expirare (a expirat a doua sau a treia zi dupa sosire) si a fost nevoie sa o distrugeti sau sa o donati unui adapost pentru caini (daca este carne).=D>
Pentru ca perisabilitatile sa fie deductibile trebuie sa tineti cont de HG nr. 831 din 27/05/2004 (MO nr. 522 din 10/06/2004) pentru aprobarea Normelor privind limitele admisibile de perisabilitate la mărfuri în procesul de comercializare.
Buna seara.
Dl.ion77 din ce relatati dvs.rezulta asa:
valoare stoc acte sfarsit an 2008 =170.000 lei
valoare stoc real sfarsit an 2008 = 8.000 lei
rezulta o diferenta de =162.000 lei suma ce trebuia scazuta doar pe casa de marcat ,dar dvs.deja spuneti ca ati recuperat o suma de 100.000,mai aveti de recuperat 62.000 lei.
100.000 euro cifra de afaceri pt.declarare TVA.
La un control se poate constata evaziunea fiscala .
Succes!
Cu respect,Alexa...
toate astea le-ati facut pentru 16% din adaos...la ce valori vehiculati constat ca ati ales aceasta varianta pentru aprox. 8000 din 48000...asta concluzioneaza ca nu v-ati multumit cu 40000 si ati vrut in mod deosebit suplimentar aia 8000...merita stresul??
ce va opreste sa recuperati si ceilalti 68000?? daca deveniti platitor de TVA credeti ca platiti ceva in plus??
asta dovedeste ignoranta:- TVA este o taxa suportata de consumatorul final...tot atat veti castiga...adica adaosul practicat din care veti scadea cheltuielile si la care in final aplicati 16 % cota de impozitare...faceti un calcul si vedeti ca este suficient...
daca totusi...lacaomia nu va face sa depasiti acest rationament, faceti un inventar si constatati lipsa aia...nu veti deveni platitor de TVA, nu veti fi condamnat de evaziune, trebuie doar sa aveti in vedere ca lipsa nu este deductibila...
pai nu stiu cum este cu tva daca devin platitor de tva ce se intampla trebuie sa anunt ? vin in control atunci ? nu stiu datim un sfat ,daca nu am ce pierde trec diferenta care a mai ramas prin casa aduc la zi stocu si am incheiat activitatea si ramane sa platesc la stat impozitu dar macar scap de stres .