avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Greseala angajator plata salariu !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Greseala angajator plata salariu !

Buna seara,

in cursul acestei luni mi s-a desfacut contractul de munca pe motive medicale .In data de 3.11.2009 am fost sa imi ridic salariul si am descoperit ca angajatorul a depus o suma mult mai mare decat trebuia sa primesc luna aceasta,initial am crezut ca sunt salariile compensatorii.Angajatorul oficial pana la aceasta ora nu ma instintat de acest lucru ,doar ca astazi banca ma sunat si ma instintat ca sunt dator catre firma X cu o suma de bani. Greseala este a angajatorului si nu a bancii prin urmare sunt obligat sa dau banii inapoi ?
Mentionez ca am scos toti banii din cont ,iar contul l-am inchis.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
ContSters104832, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters104832 , utilizator 13:48, 5 Noiembrie 2009
:)) Asta nu o mai stiam,si anume faptul ca banca este recuperatorul angajatorului.

Nu ati intrebat in ce calitate va transmite aceasta informatie,si numele persoanei,adica cine este lucratorul bancar pentru a-i face reclamatie?

Relatia este intre dvs. si angajator,rolul bancii este de a face un transfer de bani si atat.
Angajatorul va poate actiona in instanta pentru recuperarea prejudiciului,daca nu vreti sa faceti o intelegere amiabila.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
Angela D, Consultant resurse umane
Dar daca ati fi observat ca aveti bani mai putin in cont cu siguranta ati fi luat legatura cu angajatorul sa-i cereti explicatii. Daca ati primit bani mai multi nu ati sunat sa vedeti ce s-a intamplat.....................
Asa cum vi s-a mai spus angajatorul va poate actiona in instanta, deci ar fi mai bine sa-i returnati.
Draga Dana,

eu am fost concediat de la aceasta firma pe motive medicale , cu ajutorul unui centru medical mi s-a facut o fisa ca sunt inapt permanent pe care am contestat-o la DSP (Directia de Sanatate Publica) iar cei de la DSP mi-au dat dreptate dar prea tarziu angajatorul deja ma concediase . Te rog sa imi spui daca ti se pare ceva imoral dupa ce am lucrat 7 ani de zile la o firma nu am avut probleme medicale de nici un fel (munca de birou ) am plecat la aceasta firma care ma concediat pe motive medicale. Daca vrei mai multe informatii te rog citeste alt topic deschis de mine pe avocatnet.ro si anume Confidentialitate diagnostic adeverinta concediu medical. Eu am scris despre acest subiect pentru a primi sfaturi legale nu pentru a mi se atrage atentia ca am facut ceva imoral.
Ati procedat foarte bine !
Daca angajatorul considera ca va dat bani in plus este obligat sa va dea in judecata.

Nu inteleg de ce nu ati dat angajatorul in judecata daca va angajat nelegal !
In legatura cu rolul bancii in recuperarea banilor din cate am inteles banca urmeaza o procedura interna de rezolvare a acestei situatii , astazi am primit o invitatie la banca pe care la randul meu nu o voi onora,
Ca si faza amuzanta in momentul in care am fost sunat de catre reprezentantul bancii pentru a inapoia banii catre firma x pe d-ra de la telefon a apucat-o rasul :D

Alte discuții în legătură

Teapa cu fila cec- cu acceptul bancii Emideva Emideva Buna ziua , Am deschis cont la o banca a intreprinzatorilor din Ardeal in virtutea faptului ca si partenerul meu de afaceri avea cont acolo si decontarile ar ... (vezi toată discuția)
Pot fi declarat inapt de munca condiționat?!buna ziua ! lucrez în comerț în market,mă puteți ajuta va ... Lavinia1307 Lavinia1307 Buna ziua ! Lucrez în comerț în market,mă puteți ajuta va rog?! Cu un diagnostic dorsalgie joasa 653-M54-4,pot fi declarata inaptă de muncă,de către ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii Roman Tiberiu Roman Tiberiu Buna ziua. In anul 2012 am fost diagnosticat cu tulburare bipolara. De atunci si pana anul trecut am lucrat la acelas loc de munca. In fisa de aptitudine am ... (vezi toată discuția)