avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Teapa cu fila CEC- cu acceptul bancii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Teapa cu fila CEC- cu acceptul bancii

Buna ziua ,
Am deschis cont la o banca a intreprinzatorilor din Ardeal in virtutea faptului ca si partenerul meu de afaceri avea cont acolo si decontarile ar fi fost mai rapide. In data de 2 Dec 2011 am introdus un CEC la plata care s-a operat in sistemul informatic al bancii,mi-a spus d-ra de la ghiseu ca totul e ok ca s-a dat drumul in sistem si ca luni dimineata la ora 9 am banii in cont.
Insa luni la 10 jumate ma suna platitorul si imi spune ca banii au plecat de la el, eu merg la banca si surpriza contul era gol, pe motiv ca doar pe la 11 se fac sedintele de decont. La ora 11 jumate ma cert la telefon pe alt subiect cu emitentul CEC-ului iar la ora 13 acesta ma suna si-mi spune ca a declarat la politie cecul furat si ca ne vedem la politie. La ora 3 jumate primesc de la aceasta minunata banca refuz de plata la CEC pe motiv si asa scrie pe hirtie : '' 20-anexa 11. Neiscriere la CIP,
Normal ca cer explicatii bancii iar d-na de la compansari imi spune : probabil platitorul a declarat pe proprie raspundere ca nu exista relatii comerciale intre societati. Acest raspuns m-i la dat si directorul pe judet de la Deva al acestei banci dar oficial raspunsul este cel de pe formularul de refuz adica '' 20-anexa 11. Neiscriere la CIP, Directorul pe judet imi spune ca a verificat si el in sistem , cecul a fost complectat corect cu data cu tot, semnatura a corespuns, nu a fost declarat furat pentru ca nu il primea sistemul in data de 2 cand a fost introdus , a avut platitorul bani in cont dar el nu se pronunta pentru ce fac colegele lui de la Hunedoara.
Mai mentionez ca suma era de peste 94.000 ron si ca la sucursala bancii din Hunedoara unde are cont platitorul si unde trebuia sa se plateasca cecul sunt 2 doamne : directoarea si jurista cu care se poate rezolva orice. Eu am ramas cu teapa el nici macar cu inscrierea in CIP.
Va rog sa ma lamuriti pentru ca nici un alt director de banca cu care am discutat nu au intilnit o asemenea manevra, care creeaza un precedent destul de tare in domeniu.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Emideva , utilizator 15:01, 8 Decembrie 2011
e bine sa actionati banca in judecata doar dupa ce va asigurati ca nu a existat vre-o procedura de sornare din partea colaboratorului dv. ...apoi trimiteti o adresa catre postul de politie , dupa caz / parchetul care instrumenteaza acest dosar...si verificati stadiul dosarului...
Fila CEC a fost perfect valabila iar dupa momentul acceptarii de catre sistem in circuit nu se mai putea anunta pierduta.O sa fac o sesizare oricum la BNR pentru ca legea cecului spune clar : CEC-ul se plateste la scadenta, nu e opozabil si nu are legatura cu faptul ca am sau nu relatii comerciale cu soc respectiva, nu e treaba bancii.
multumesc si mai astept raspunsuri pe acest subiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire file cec robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Un partener de afaceri ne-a solicitat sa ii returnam toate filele cec pe care ni le-a inmanat, pentru plata la termen a produselor livrate, intrucat ... (vezi toată discuția)
Anulare decizie inregistrare in c.i.p. nebunica nebunica Va cer sprijinul in urmatorul incident : - am emis un CEC catre un furnizor - in momentul in care conturile bancare mi-au fost blocate l-am averizat ( e ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie client cu poprire pe cont si inregistrat la cip cu motiv major m0nique m0nique Am avut mai multe file CEC cu scadenta in decembrie 2012 pe care nu le-am introdus in circuitul bancar deoarece clientul care le-a emis ne-a informat ca i-a ... (vezi toată discuția)