avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... anulare decizie inregistrare in C.I.P.
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

anulare decizie inregistrare in C.I.P.

Va cer sprijinul in urmatorul incident :
- am emis un CEC catre un furnizor
- in momentul in care conturile bancare mi-au fost blocate l-am averizat ( e drept ca doar telefonic ) ca ii voi face plata prin virament cu rugamintea de a nu mai da curs filei CEC
- am facut plata inainte de scadenta CEC-ului , dar din greseala , furnizorul a uitat ce am discutat si a dat drumul cec-ului, asa ca m-am trezit in CIP
- furnizorul , recunoaste greseala si este dispus sa depuna marturie in instanta , ca a fost o eroare
intrebarea mea este :
ca sa se anuleze inregistrarea in CIP si sa se retraga interdictia de a nu mai lucra cu CEC-uri, ce trebuie sa fac ?
sa deschid actiune in instanta ? ce documente trebuie depuse la dosar ? si cat dureaza obtinerea unei hotarari definitive ?
- pana acum am adunat urmatoarele documente : ordinul de plata si extrasul de banca care dovedeste plata inaintea de scadenta , copie dupa CEC , dupa borderoul de depunere a cec-ului si procesul verbal de predare primire al CEc-ului
-am uitat sa va spun ca CEc-ul a fost dat cu titlul de garantie astfel incat doar daca nu s-ar fi platit in termen de 30 zile de la scadenta, putea fi introdus la plata

daca exista si alta cale in afara de cea a instantei ? sau daca nu , cat ar dura aceasta ?
va multumesc pt sprijin
Cel mai recent răspuns: Georgeta Istrate , Avocat 22:49, 28 Septembrie 2009
Se depune o actiune la tribunal prin care se solicita scoaterea din cip intrucat din eroare ati fost introdusa, mai ales ca ati achitat anterior scadentei obligatia de plata. Parati vor fi Banca si cel care a introdus fila cec. E bine sa va angajati ca veti plati si eventualele amenzi sau cheltuieli ale bancii (amenda catre Centrala incidentelor de plata a BNR). Succes! Verificati si practica Tribunalului local. Pe la noi se pronunta astfel de hotarari cu doua conditii: sa fie plata facuta anterior datei de scadenta a CEc-ului si sa fiti dispus sa achitati amenda in numele bancii care a solicitat intrarea in CIP. E bine ca si beneficiarul sa declare in instanta ca din eroare a introdus CEC-ul la plata intrucat el isi primise deja banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O societate a bagat un cec in cip????? ghimicim ghimicim sc.xx a bagat un cec emis de societatea noastra in cip,desi noi aveam dsponibil in cont la data scadentei. pentru a anula inscrierea in cip cererea o fac ... (vezi toată discuția)
Cec fara acoperire Georgeta Istrate Georgeta Istrate Am un cec fara acoperire, iar a doua zi dupa data introducerii in banca, dar ulterior inscrieri mele in CIP/CRB l-am achitat. Vreau sa solicit suspendarea ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe conturi gina1973 gina1973 Buna seara.Va rog sa-mi explicati si mie ce urmari juridice are o societate (implicit admnistratorii)daca are sechestru pe toate conturile deschise la banci de ... (vezi toată discuția)