avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale sechestru pe conturi
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

sechestru pe conturi

Buna seara.Va rog sa-mi explicati si mie ce urmari juridice are o societate (implicit admnistratorii)daca are sechestru pe toate conturile deschise la banci de 130000 si intra un cec la scadenta in valoare de 150000.Mentionez ca nu are cum sa acopere toata suma,poate numai o parte.Multumesc.
In acest caz societatea intra in incident de plata bancar, adica in CIP .... si de aici toate urmarile, printre care adio credite.
se cunoaste faptul ca emiterea unei file cec fara acoperire (tocmai spuneati ca urmeaza o scadenta fila cec) este de domeniul penalului.Ar fi foarte indicat sa va imprumutati de undeva si data scadentei filei cec sa nu prinda contul descoperit.Da, este absolut adevarat ca, in aceasta situatie, nici o banca nu va mai da un credit acestei societati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fila cec refuzata ContSters106401 ContSters106401 Buna.In anul 2009 am imprumutat de la o persoana fizica suma de 3000 euro cu dobanda lasand garantie o fila cec pentru suma de 16000 lei insemnand cei 3000 ... (vezi toată discuția)
Anulare decizie inregistrare in c.i.p. nebunica nebunica Va cer sprijinul in urmatorul incident : - am emis un CEC catre un furnizor - in momentul in care conturile bancare mi-au fost blocate l-am averizat ( e ... (vezi toată discuția)
O societate a bagat un cec in cip????? ghimicim ghimicim sc.xx a bagat un cec emis de societatea noastra in cip,desi noi aveam dsponibil in cont la data scadentei. pentru a anula inscrierea in cip cererea o fac ... (vezi toată discuția)