avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CEC fara acoperire
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CEC fara acoperire

Am un cec fara acoperire, iar a doua zi dupa data introducerii in banca, dar ulterior inscrieri mele in CIP/CRB l-am achitat. Vreau sa solicit suspendarea masurii de inscriere in CIP/CRB pe cale de ordonanta presedintiala. A mai incercat cineva? In paralel voi promova si o actiune in fond. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: R&R MEDIASERV AFFAIRS , Consilier juridic 02:10, 5 August 2008
Cred ca inscrierea in CIP e problema dvs. cea mai mica, concentrati-va pe faptul ca emiterea unui CEC fara acoperire e infractiune, bancile pot sesiza oganele de cercetare penala si asa aveti un dosar penal.
Ar fi mers orice tip de actiune, dar atata timp cat la scadenta nu exista disponibil in contul dvs. , cum veti motiva actiunea??Vedeti si normele bancare in acest sens, doar erorile se radiaza, ori la dvs. nu e vorba de o eroare.
Va multumesc. Consecintele le cunosc. Intrebarea se referea strict la actiunea civila, de fapt la actiunea in sine (ordonanta) si la masura suspendarii inscrierii in CIP. Restul de implicatii le cunosc. Regulsmentul 1 /2004 al BNR il cunosc. intrebarea se referea la speta in sine.
sdianaviolina a scris:

....., doar erorile se radiaza, ori la dvs. nu e vorba de o eroare.


mai clar si mai concis nu se putea :(
Si eu am o speta asemanatoare. Si am depus la judecatorie cerere de radiere a inscrierii in CIp. La mine banca m-a bagat in cip desi eu zilnic sunam sa vad daca am ceva la plata si nu au vazut nimic pe calculator cum ca as ave cec la plata. Asa ca datorita idioteniei lor am intrat in CIP pt 2.600 ron. O sa vad ce se intimpla!
Banca nu v-a sunat sa va comunice ca aveti un CEC si ca nu dispuneti de disponibil banesc?

Alte discuții în legătură

O societate a bagat un cec in cip????? ghimicim ghimicim sc.xx a bagat un cec emis de societatea noastra in cip,desi noi aveam dsponibil in cont la data scadentei. pentru a anula inscrierea in cip cererea o fac ... (vezi toată discuția)
Cec in alb suciu_diana suciu_diana Se poate emite un CEC in alb daca nu exista disponibil in banca?...avand in vedere ca nu este o suma specificata pe instrument. (vezi toată discuția)
Cec fara acoperire cristian p cristian p As dori daca se poate sa ma informeze cineva care sunt pasii de urmat in cazul unui cec fara acoperire din partea unei societati comerciale cu raspundere ... (vezi toată discuția)