avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CEC fara acoperire
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CEC fara acoperire

Am un cec fara acoperire, iar a doua zi dupa data introducerii in banca, dar ulterior inscrieri mele in CIP/CRB l-am achitat. Vreau sa solicit suspendarea masurii de inscriere in CIP/CRB pe cale de ordonanta presedintiala. A mai incercat cineva? In paralel voi promova si o actiune in fond. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: R&R MEDIASERV AFFAIRS , Consilier juridic 02:10, 5 August 2008
banca nu are obligatia de a anunta clientii cu privire la instrumentele de plata.

este de datoria dv sa va urmariti instrumentele.
oricum nu se justifica faptul ca nu vi s-a comunicat prin telefon faptul ca aveti un instrument de plata
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 August 2008
CRIS TIMISOARA, utilizator
Ok, am inteles ca eu tb sa ma interesez daca am sau nu CEC la decontare, lucru care l-am si facut telefonic. I-am sunat si i-am intrebat si d-ra de acolo , dupa ce s-a uitat pe cal;culatorul ei, a spus ca nu am nimic la plata pt ca atunci cind merg a doua zi sa-mi spuna ca-s in CIP. Nu-i normal! si era o suma de 2.600 lei.....
Cererea de anulare CIP este de competenta Tribunalului si trebuie in principiu sa dovediti fie ca ati facut plata inainte de introducerea cec-ului, fie ca a intervenit o intelegere scrisa intre parti referitoare la plata si din eroare un angajat a introdus cec-ul la plata. Cred ca este foarte importanta practica Tribunalului in a carui raza teritoriala va gasiti. Banca nu este obligata sa va anunte intrucat sunteti obligat, conform legii cecului, sa aveti disponibil in contul trasului 15 zile din momentul emiterii. Pt. anulare CIP trebuie sa dovediti o eroare a cuiva (banca de preferat sau a celui care a introdus cec-ul la plata). Ese drept ca banca nu este obligata sa ne anunte, dupa cum nu ne anunta nici cand isi ia comisioane..... Omenesc este sa incerce sa isi ajute clientii.... Succes!
Referitor la anuntarea clientului despre existenta unui CEC. O anumita banca din Romania m-a contactat pentru a ma anunta de faptul ca am un CEC de plata, care trebuia sa apara cam peste 25 de zile. Dintr-o eroare de contabilitate CEC-ul s-a depus mai repede. De ce? Nu era datat. Am primit termen pana la inchiderea programului bancii ca sa se depuna suma lipsa ... 128 RON!!! Deci mai sunt si oameni intelegatori printre angajatii bancilor! Succes cu anularea CIP!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O societate a bagat un cec in cip????? ghimicim ghimicim sc.xx a bagat un cec emis de societatea noastra in cip,desi noi aveam dsponibil in cont la data scadentei. pentru a anula inscrierea in cip cererea o fac ... (vezi toată discuția)
Cec in alb suciu_diana suciu_diana Se poate emite un CEC in alb daca nu exista disponibil in banca?...avand in vedere ca nu este o suma specificata pe instrument. (vezi toată discuția)
Cec fara acoperire cristian p cristian p As dori daca se poate sa ma informeze cineva care sunt pasii de urmat in cazul unui cec fara acoperire din partea unei societati comerciale cu raspundere ... (vezi toată discuția)