avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore de lucru

Buna ziua,

daca am deja la o societate un contrat full time de 8 ore/zi si as dori sa ma angajez la o alta societate part-time, care ar fi nr de ore admis?
exista o restrictie in acest sens?
Tin sa specific ca societatea la care doresc part-time ul este subsidiara celei unde am contractul full.

multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:05, 20 Iulie 2018
orice angajat poate avea cate contracte doreste atat la acelasi angajator cat si la angajatori diferiti. Nu exista o restrictie in acest sens. art.35 din Codul muncii
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.
deci automat cumulul orelor la cele 2 joburi pot depasi 10.
tot citesc, dar nu gasesc nimic legat de acest lucru
poti avea 2 contracte de 8 ore.nicaieri nu este specificat ca trebuie sa ai o limita la ore pe zi daca ai mai multe contracte.
Bună ziua. Cunosc pe cineva care are vreo 10 CIM cu timp normal de munca (8 ore) la fiecare si nu-l deranjeaza cu nimic atat timp cat plateste taxele la toate...

Alte discuții în legătură

O persoană este angajată full-time și are și un contract de munca part-time. care este timpul de lucru maxim pe care poate să îl aibă contractul parțial? Gstefan2007 Gstefan2007 Buna seara, Daca o persoana este angajata full-time si are si un contract de munca part-time, care este timpul de lucru maxim pe care poate sa il aiba ... (vezi toată discuția)
Buna! am un job full time si in curand voi incepe un al doilea ... GMT7 GMT7 Buna! Am un job full time si in curand voi incepe un al doilea job part time, la un angajator diferit. Problema este ca la jobul full time este nevoie din ... (vezi toată discuția)
Job part time period langa job full time MariaM87 MariaM87 Buna ziua. Daca e o persoana cu un job full time si un job part time si lucreaza 49 ore pe săptămână este ok din punct de vedere legal că timp de lucru? ... (vezi toată discuția)