Buna ziua,
As dori sa aflu și eu câteva informații legate de un contract de munca cu perioada determinata.
Când M-am angajat mi s-a făcut contract pe perioada determinata 3 luni.
Saptamana trecută ,la sfârșitul acestora ,mi-a fost făcut un act adițional cu prelungire de contract doar pe 1 luna.
As dori sa stiu dacă prima data am avut contractul pe perioada determinata,mai este posibil ca acesta sa fie prelungit doar 1 luna ?ca unele persoane spun ca minimul de prelungire tot pe perioada determinata este de 3 luni și Sincer nu stiu ce sa mai cred ,am din ce in ce mai mari dubii și ma simt puțin folosită pentru ca in acea perioada era lipsa de personal ..
Va rog sa ma ajutați cu un răspuns :)
Ce va spun acele persoane, este o aberatie, intrucat nu exista nicio obligatie legala in acest sens in sarcina angajatorului.
Prelungirea unui c.i.m. incheiat pe durata determinata se poate face de nenumarate ori inauntrul termenului maxim pentru care se poate incheia un astfel de c.i.m. (36 de luni)
Art.82 C.mun.:
....
(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.