avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce varianta de amenda se aplica pt nerespectare AC? ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce varianta de amenda se aplica pt nerespectare AC? Solutii pentru constructie nefinalizata

Buna,
As avea nevoie de o parere pentru:
1 - cazul unei autorizatii de constructie (casa de ~120mp) obtinuta in 2015 si expirata in 2018, cu lucrari incepute, nefinalizate la expirare, si cu nerespectarea amplasamentului (s a translatat cativa metri ), ce amenda s ar aplica pentru nerespectare AC ?( tinind cont ca la data obtinerii AC in legea 50/1991 amenda minima pt nerespectare era in jur de 3000 lei, iar dupa actualizarea din 2017 e de minim 50 000 lei)
2. obtinere o noua AC pentru amplasamentul nou si terminarea constructiei

Va multumuesc
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2018
seb21, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexaafr afr , utilizator 08:04, 3 Septembrie 2021
Se aplica amenda contraventionala stabilita prin lege la data constatarii contraventiei de catre inspectorii primariei.
Pentru o noua autorizatie, reluati procedura: proiect pentru noul amplasamant + ctii. si instalatii construite deja si noi dorite, obtinere avize necesare (vecini, cadastru, ISCtii., etc.), solicitare autorizare la primarie.
Potrivit dispozițiilor art. 26, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 50/1991 actualizată „constituie contravenţii următoarele fapte, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii, să fie considerate infracţiuni:
- executarea sau desfiinţarea, cu nerespectarea prevederilor autorizaţiei şi a proiectului tehnic, a lucrărilor prevăzute la art. 3, cu excepţia celor prevăzute la lit. b), c), e) şi g), precum şi continuarea executării lucrărilor autorizate fără solicitarea unei noi autorizaţii de construire în situaţiile prevăzute la art. 7 alin. (15), de către investitor şi executant“.

Conform alin. (2) din același act normativ „contravenţiile prevăzute la alin. (1), săvârşite de persoanele fizice sau juridice, se sancţionează cu amendă după cum urmează: de la 50.000 lei la 100.000 lei, cele prevăzute la lit. b), d), e) şi e).
Ați rezolvat situația?

seb21 a scris:

Buna,
As avea nevoie de o parere pentru:
1 - cazul unei autorizatii de constructie (casa de ~120mp) obtinuta in 2015 si expirata in 2018, cu lucrari incepute, nefinalizate la expirare, si cu nerespectarea amplasamentului (s a translatat cativa metri ), ce amenda s ar aplica pentru nerespectare AC ?( tinind cont ca la data obtinerii AC in legea 50/1991 amenda minima pt nerespectare era in jur de 3000 lei, iar dupa actualizarea din 2017 e de minim 50 000 lei)
2. obtinere o noua AC pentru amplasamentul nou si terminarea constructiei

Va multumuesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere contraventii in constructii si taxe datorate capella capella Buna, Ma confrunt cu urmatoarea situatie.Pe 22 noiembrie 2002 mi s-a eliberat autorizatie de contructie pentru executarea unui imobil P+1E.Pe parcursul ... (vezi toată discuția)
Am construit fara autorizatie de la primarie tarancon tarancon Am construit o baie si o bucatarie fara autorizatie de la primarie. Intrebearea mea este care ar putea fi amenda? Si daca acum dupa ce am construit eu reusesc ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism maria isabela maria isabela Se poate elibera certificat de urbanism pentru o cladire deja construita? (vezi toată discuția)