avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie handicap

Buna ziua.
Pentru operatie de coxatroza (proteza) si stimulator cardiac se beneficiaza de pensie de handicap?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: b_ady4u , utilizator 08:28, 23 Iulie 2018
1. Pensia de invaliditate este cu totul altceva decat indemnizatia de handicap.

Pensia de invaliditate se cuvine persoanelor care şi-au pierdut total sau cel puţin jumătate din capacitatea de muncă, din cauza:
a) accidentelor de muncă şi bolilor profesionale, conform legii;
b) neoplaziilor, schizofreniei şi SIDA;
c) bolilor obişnuite şi accidentelor care nu au legătură cu munca.

Indemnizatia de handicap este un drept al persoanelor cu handicap, care se acordă conform prevederilor cuprinse în Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.
detalii : [ link extern ]

2. Care din cele doua va intereseaza mai exact?
Pensie de boala a obtinut.

Pentru pensia de handicap mi.a cerut radiografie cu sold operat(asta era undeva in luna martie cand am depus actele la casa de pensii), cupon de pensie si cand le.am dus la comisie acum cateva saptamani imi vine rsp ca nu se incadreaza.
Ce acte anume ați mai depus la Casa de Pensii, dacă spuneți că deja persoana bolnavă beneficiază de pensie de boală`??

Pensie de handicap nu există la Casa de Pensii.
Ultima modificare: Duminică, 22 Iulie 2018
Dapix, utilizator
Aceleasi documente ca pentru pensia de handicap doar fara radiografie cu proteza pentru ca atunci nu era operata.

Pentru penisa de handicap mi.a zis ca dupa ce face operatia sa revin cu radiografia de sold si cu cuponul de penise(care a venit ulterior depunerii actelor pt handicap) si cand am revenit cu documentele mi.au spus ca nu se incadreaza.

Aici nu inteleg: au zis de radiografie si cupon am asteptat 4 luni pana am completat dosarul ca sa ma plimbe pe drum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grad de handicap accident rutier AnghelAnaGeorgiana AnghelAnaGeorgiana Buna ziua, Am si eu o intrebare . Pentru accident rutier grav din care a rezultat o proteza de sold pe viata , fara a putea folosii piciorul drept la ... (vezi toată discuția)
Cerere privind acordarea pensiei de invaliditate respinsa marian_26 marian_26 ma numesc [Editat] din Rm Valcea am 50 de ani si mi-am pierdut capacitatea de munca , in urma a 2 operatii la genunchiul stang de gonatroza am fost in medical ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru cancer mamar maxtheone maxtheone Buna ziua.Am o verisoara care a suferit de cancer mamar iar in urma operatiei i-a fost extirpat un san.Are varsta de 48 ani si 6 ani vechime in cimpul ... (vezi toată discuția)