In anii 1993-1994 mi s-a repartizat de catre primarie o locuinta din fondul locativ de stat intr-un bloc dintr-un orasel de provincie. Dupa multi ani, mutandu-ma in alt judet. In febra mutarii am pierdut pur si simplu contractul de vanzare-cumparare, iar acum m-ar interesa un apart intr-un imobil nou dar am inteles ca dezvoltatorul solicita declaratie notariala ca nu am mai beneficiat de TVA de 5%. Ori eu nu stiu daca pe acel contract se mentiona TVA de 5% sau nu. Va rog sa ma ajutati cu un sfat , in nici un caz nu as vrea sa fac o greseala, tocmai de aceea mai bine intreb o comunitate de profesionisti . Deci intrebarea mea ar fi : Primariile sunt sau erau la vremea aceea platitoare de TVA ? Va multumesc mult
Va multumesc pt raspunsul detaliat dar ordinul despre care vorbiti e din 2005 ori eu as dori sa stiu daca in anul 1993 exista TVA de 5% (ca sa pot da linistita declaratia notariala ca nu am mai avut in proprietate un apart. cumparat cu cota de 5%) pentru ca am citit ca aceasta cota redusa s-a introdus in Codul fiscal in decembrie 2008. V-as ruga sa imi clarificati acest lucru.