avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Blocare roti in parcare rezidentiala privata?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Blocare roti in parcare rezidentiala privata?

Am achizitionat un loc de parcare intr-un ansamblu nou de locuinte. Pentru acest loc de parcare am acte separat si locul este delimitat cu access restrictionat prin bariera.
De cateva ori mi-am gasit locul ocupat de diverse masini.
Intrebarea mea este daca pot bloca rotile acestor masini avand in vedere caracterul privat al parcarii.
Cel mai recent răspuns: gigiz , utilizator 12:00, 26 Iulie 2018
Nu, pentru că tu nu ești administratorul parcării. Trebuie să apelezi la asociația de proprietari (dacă s-a constituit) sau la dezvoltatorii ansamblului rezidențial, care să întocmească un regulament care să prevadă această sancțiune, să-l afișeze și să-l aplice.

Alternativ, poți cere permisiunea sau măcar informații dacă ai voie să-ți montezi un stâlp care să blocheze accesul pe locul tău de parcare.
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2018
Andr@, utilizator
Poate cineva sa expuna legea in acest sens?
Ce inseamna "am acizitionat un loc de parcare" ? Adica l-ati cumparat? Deci acum sunteti dvs. proprietar pe acel loc sau locul acela este concesionat pe o perioada de timp.
Sunt proprietar pe acel loc, nu este concesionat.
Ok. In acest caz, eu nu as avea niciun stres sa blochez accesul pe acel loc cand sunt plecat cu masina. Daca sunt proprietar deci am acte de proprietate este ca si cum as inchide usa de la apartament. Inseamna ca am drept de folosinta 24 din 24 ore/zi. Eu asa vad lucrurile.
Totusi as avea grija ca acolo sa existe un semn indicator care sa arate tuturor ca locul este proprietate private. Dar in acte scrie ca aveti drept de folosinta 24 din 24 ore? Sa nu fie pe acolo mentionat un program orar anume gen de la ora 18 la ora 8 sau alt program.
Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2018
gigiz, utilizator

Alte discuții în legătură

Lege parcare in fata blocului BlaKy BlaKy Buna ziua, Am tot cautat pe net si nu am gasit legea in vigoare care spune in ce conditii de inchiriaza aceste parcari. Problema este: De cateva zile s-au ... (vezi toată discuția)
Asociaţia de proprietari poate bloca roţi în parcarea privată a blocului? maximiljen maximiljen Bună seara, Mă interesează ce spune legislaţia în cazul expus pe scurt în titlu. Pe larg întrebarea este: Asociaţia de proprietari a blocului ... (vezi toată discuția)
Blocare autoturism pe spatiu privat remus_agigea remus_agigea Buna seara, Pe scurt, in aceasta dimineata, am parcat masina in parcarea din incinta complexului in care lucrez (proprietate privata cu acces public), pe un ... (vezi toată discuția)