avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pentru pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pentru pensionare

Buna ziua, Sunt născută la data de 31 10 1969,si am diabet zaharat juvenil insulino dependent de la varsta de 10 ani.Lucrez de 29 de ani și am certificat de handicap accentuat din anul 2013. Conform legii 263 pot să ies la pensie cu 10 ani mai repede și la ce vârsta?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:00, 27 Iulie 2018
Pentru a beneficia de reducerea cu 10 ani a varstei standard trebuie sa dovediti ca handicapul este preexistent calitatii de asigurat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare gabrielsavu gabrielsavu As dori sa stiu daca ma pot pensiona si cam care ar fi pensia pe care as putea primi-o. Conditii : Am 52 de ani si peste 20 de ani de munca. M-am imbolnavit de ... (vezi toată discuția)
Vârsta de pensionare bluetender bluetender Buna seara. Aş dori să ştiu care ar fi vârsta de pensionare în urmatoarea speţă: Un vecin ma rugat să mă interesez, la ce vârstă ar putea ieşi ... (vezi toată discuția)
Cand pot beneficia de pensie? lumimor lumimor Am 45 ani.O vechime in campul muncii de 23 ani.9 ani sunt in grupa 1 si 9 in grupa a doua de munca.Sunt o persoana cu handicap accentuat de 3 ani (diabet ... (vezi toată discuția)