avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... schimbare domiciliu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

schimbare domiciliu

buna ziua. am cumparat un apartament prin credit imobiliar. doresc sa imi schimb adresa de domiciliu pe cartea de identitate (cu adresa noului apartament). dupa ce am noua carte de identitate cu noul domiciliu, ce urmeaza? trebuie sa merg la notar, pentru a schimba cartea funciara (adica datele din cartea de identitate se vor modifica dupa schimbare domiciliu), contractul de vanzare cumparare? la fel, e-on electrica pt apartamentul nou erau facute cu contractul de vanzare cumparare dar cu datele din vechiul buletin.
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 10:12, 28 Iulie 2018
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
DIRECŢIA PENTRU EVIDENŢA PERSOANELOR
ŞI ADMINISTRAREA BAZELOR DE DATE

ELIBERAREA ACTULUI DE IDENTITATE LA:
SCHIMBAREA DOMICILIULUI

DOCUMENTE NECESARE:

- cererea pentru eliberarea actului de identitate;
- actul de identitate şi cartea de alegător, dacă este cazul;
- certificatul de naştere şi certificatul de căsătorie, după caz, original şi copie;
- certificatul/hotărârea de divorţ, după caz, original şi copie;
- certificatul de deces al soţului/soţiei decedat/decedate, în cazul soţului supravieţuitor, original şi copie;
- certificatele de naştere ale copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani, original şi copie;
- documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original şi copie;
- chitanţa reprezentând contravaloarea cărţii de identitate;

Declaraţia de primire în spaţiu poate fi dată în faţa lucrătorului din cadrul serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor, a poliţistului de siguranţă publică, a notarului public ori a funcţionarului misiunii diplomatice sau oficiului consular al României

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare buletin annam84 annam84 Buna seara, Asi dori sa-mi stiu care ste procedura pentru a putea schimba buletinul fiindca m-am mutat in alt judet. (vezi toată discuția)
Eliberarea actului de identitate la schimbarea domiciliului, schimbarea denumirii strazii sau a renumerotarii imobilelor Ares-3 Ares-3 [b]Documente necesare[/b] - cererea pentru eliberarea actului de identitate; - actul de identitate si cartea de alegator, daca este cazul; - certificatul ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate noua pentru chiriasi in alta localitate salmirox salmirox Cartea de identitate imi expira in curand si am unele nelamuriri , locuiesc cu un copil cu chirie in Timisoara unde suntem angajati , iar adresa din actuala ... (vezi toată discuția)