buna ziua. am cumparat un apartament prin credit imobiliar. doresc sa imi schimb adresa de domiciliu pe cartea de identitate (cu adresa noului apartament). dupa ce am noua carte de identitate cu noul domiciliu, ce urmeaza? trebuie sa merg la notar, pentru a schimba cartea funciara (adica datele din cartea de identitate se vor modifica dupa schimbare domiciliu), contractul de vanzare cumparare? la fel, e-on electrica pt apartamentul nou erau facute cu contractul de vanzare cumparare dar cu datele din vechiul buletin.
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
DIRECŢIA PENTRU EVIDENŢA PERSOANELOR
ŞI ADMINISTRAREA BAZELOR DE DATE
ELIBERAREA ACTULUI DE IDENTITATE LA:
SCHIMBAREA DOMICILIULUI
DOCUMENTE NECESARE:
- cererea pentru eliberarea actului de identitate;
- actul de identitate şi cartea de alegător, dacă este cazul;
- certificatul de naştere şi certificatul de căsătorie, după caz, original şi copie;
- certificatul/hotărârea de divorţ, după caz, original şi copie;
- certificatul de deces al soţului/soţiei decedat/decedate, în cazul soţului supravieţuitor, original şi copie;
- certificatele de naştere ale copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani, original şi copie;
- documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original şi copie;
- chitanţa reprezentând contravaloarea cărţii de identitate;
Declaraţia de primire în spaţiu poate fi dată în faţa lucrătorului din cadrul serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor, a poliţistului de siguranţă publică, a notarului public ori a funcţionarului misiunii diplomatice sau oficiului consular al României