avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am castig de cauza sau voi fi anchetat penal?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am castig de cauza sau voi fi anchetat penal?

Buna seara, Daca am parasit locuinta fiindca tatal sotiei mele m-a dat afara in miez de noapte este abandon familial sau nu? Ea a ramas impreuna cu copilul de doar 5 luni si eu vreau sa-mi aduc familia la ai mei pana oi gasi un apartament ceva? Dar problema este ca ea ba ar vrea sa vina cu mine ba nu? Cum pot sa imi iau baiatul din casa lor?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 20:29, 28 Iulie 2018
Buna seara,
1. Nu exista abandon de familie.
2. Nu puteti lua copilul. (cu ce-l hraniti la 5 luni?)
3. Daca nu va intelegeti si sotia nu vrea sa va urmeze divortati si solicitati dreptul sa vizitati minorul.
4. Care este problema cu anchetarea de catre politie? Ce fapta penala ati savarsit?
5. Incercati sa trimiteti (eventual prin mandat postal) o pensie de intretinere minorului (pe numele mamei) de 1/4 din venitul net.
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Copilul nu mai este alimentat la san de la varsta de 2 luni . El mananca acum doar lapte praf si va incepe mancarea diversificata cu piureuri si toate cele. I-am trimis un colet pe numele mamei care continea tot ce era necesar pentru el lapte, pampers si hainute tot si ea mi l-a trimis inapoi.
Am mers si la un mediator si mi-a spus ca daca nu depun eu cererea de divort si o va depune sotia o sa spuna ca am parasit locuinta si ma va baga la abandon familial care se pedepseste intre 3 si 2 ani.
Am inteles
Stiti ceva? 99% dintre mediatori nu au cunostinte de drept asa caaaaaaaaaaaaaa........
Nu e cazul abandonului de familie.
Pastrati toate dovezile ca ati trimis acel colet si ca ati trimis bani.
Veti ajunge, probabil, la divort, din pacate.
Copilul nu vi-l da nicio instanta din tara asta.
Nu incercati sa-l rapizti ca atunci chiar aveti probleme cu politia.
Luati legatura cu UN AVOCAT nu cu ...
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Nu ati comis nicio infracțiune.
Aspectele tin de jurisdicția civila si trebuie deschis proces.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Recuperare pensie alimentara gettyme gettyme Buna ziua, in februarie 2008 prin hotarare judecatoreasca s-a pronuntat divortul si mi s-a incredintat custodia baietelului acum in varsta de 7 ani. Nu am mai ... (vezi toată discuția)
Divort Semper_Gabriela Semper_Gabriela Buna ziua, am urmarit cateva discutii aici si am observat ca sunt multe informatii utile....dar inca mai am o nedumerire, asa camai bine incep cu inceputul: ... (vezi toată discuția)
Abandon familial crosetafermecata crosetafermecata Buna ziua... ma intereseaza urgent daca stau in chirie si sotul nu mai vrea sa aiba de-a face cu noi (familia) dar nici nu vrea sa intenteze divort... sta ... (vezi toată discuția)