avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ordinul nr. 969/1990.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ordinul nr. 969/1990.

Unde,cui trebuie sa ma adresez pentru a intra in posesia acestui ordin emis de ministerul chimiei si petrochimiei (Ordin intern). Desi acesta este prezentat instantei de judecata de anumite persoane pe langa alte documente, acesta e de negasit,
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 10:18, 23 Februarie 2021
Il găsiți în Monitorul oficial.
Gasiti informatii din Ordin MIChP nr. 969/ 04.06.1990 aici, citez:

Ordinul nr. 969/1990 al Ministerului Industriei Chimice şi Petrochimice, la pct. 2 prevede „Beneficiază de încadrare în gr. a Il-a de muncă în vederea pensionării, în conformitate cu prevederile art. 2 din H.G. nr. 559/1990, categoriile de personal, din unităţile cu profil chimic şi petrochimic necuprinse în anexa nr. 2 la Ordinele nr. 50/1990 şi nr. 100/1990 emise de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Sănătăţii şi Comisia Naţională pentru Protecţia Muncii, conform anexei care face parte integrantă din prezentul ordin”.
Anexa - parte integrantă a Ordinului 969/1990 denumit „Lista locurilor de muncă, activităţilor şi categoriilor profesionale de personal care se încadrează în grupa a Il-a de muncă în vederea pensionării în conformitate cu art. 2 alin. (2) din H.G. nr. 559/1990 la pct. 5 prevede „personalul din alte activităţi care, potrivit sarcinilor şi atribuţiilor de serviciu îşi desfăşoară activitatea în condiţii deosebite de muncă.” Acelaşi Ordin nr. 969/1990 la pct. 5 stipulează „consiliile de administraţie împreună cu sindicatele libere, nominalizează personalul şi stabilesc proporţionalitatea de timp efectiv lucrată în condiţii deosebite, având în vedere că pentru încadrarea în grupa a Il-a de muncă este necesar ca activitatea desfăşurată în aceste condiţii să fie de cel puţin 70% din programul de lucru.”
Susţinerea intimatei că încadrarea în grupa a Il-a de muncă a personalului se face pe baza condiţiilor deosebite certificate prin buletine de determinare a noxelor şi buletine de determinare prin expertizare, iar contestatoarea nu a făcut această dovadă, nu poate fi primită, deoarece pct. 4 din Ordinul nr. 969/1990 prevede că pentru perioada 18.03.1969 - 31.12.1989, nu sunt necesare aceste buletine. In speţă, perioada în care s-a acordat contestatoarei grupa a Il-a de muncă, se înscrie în cea vizată de pct. 4 din ordinul amintit.
Detalii: [ link extern ]
Ordinul poate fi cautat in brosurile cu acte publicate in MO pe ani/ trimestrial, brosuri aflate in dotarea bibliotecilor judetene. A fost transmis prin sindicate si prin posta la intreprinderile subordonate, interesate,
Daca ordinul nu a fost publicat in MO (si se pare ca nu a fost publicat) nu il veti gasi la biblioteca judeteana.
Daca veti cauta pe internet (dati cautare ordin MIChp nr. 969/ 1990) veti gasi si alte referiri la acest document.
Daca firma a emis adeverinta in care a mentionat si acest ordin, documentul trebuie sa-l regasiti in arhiva firmei, sector juridic.
Multumesc frumos domnule POPA, Intradevar acest ordin (intern) nu a fost publicat in M.O. Am nevoie de el sunt multe spete ce fac trimitere catre acest ordin si asa cum am mentionat a si fost atasat documentelor prezentate in instanta....... insa nimeni deocamdata... nu-l poate oferii
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2018
tlefter, utilizator
Ar fi fost bine,insa, nu a fost publicat in M.O.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Il găsiți în Monitorul oficial.

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2018
tlefter, utilizator
Daca aveti colegi care au atasat acest document la actiunea lor in instanta puteti lua legatura cu acestia. Chiar daca nu mai detin o copie un coleg poate accesa dosarul de la tribunal in care este parte si face o copie xerox.
Firma emitenta a adeverintei il detine cu siguranta.

Alte discuții în legătură

Ordinul ministrului industriei chimice si petrochimice nr. 969/1990 Banu Vasile Banu Vasile Buna ziua, Va rog frumos daca imi puteti trimite Ordinul MIChP nr. 969/1990. Mail banu.vasile@yahoo.com. Multumesc! (vezi toată discuția)
Grupa ii de munca bastti bastti Buna seara Cum pot afla daca Intreprinderea Chimica Orastie , in perioada 1970 - 2000 , era incadrata in grupa II de munca (toata fabrica) ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Va rog sa mi spuneti in ce grupa de munca ma incadrez conform ... MSt21 MSt21 Va rog sa mi spuneti in ce grupa de munca ma incadrez conform precuzarii din cartea munca ,,.. a lucrat in locuri de munca prevazute la HG 456/90 pozitia 21 ... (vezi toată discuția)