avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... poprire garantie materiala 3 salarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

poprire garantie materiala 3 salarii

cat poate sa imi opreasca banca sau angajatorul din garantie in baza porpririi
Cel mai recent răspuns: discipolul123456789 , utilizator 18:57, 10 August 2018
Daca vorbim despre garantia materiala :
- Garantia in numerar se retine in rate lunare de 1/10 din salariul tarifar lunar sau din cistigul mediu pe o luna, dupa caz. (art.10 din Legea 22/1969)

Daca vorbim despre popriri:
- Salariile si alte venituri periodice, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la jumatate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie pentru copii;
b) pana la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii. (art.729 alin.1 C.proc.civ.)
eu am lucrat 5 ani si mi sau oprit 4500 lei garantii materiale adica 3 salarii, acum am demisionat si urmeaza sa iau garantia, dar nu stiu cat o sa iau. de un an am poprire 1/3 din salariu.
intrebarea: garantia o sa o iau intreaga sau o sa imi opreasca si din ea?
Garantia va trebui s-o luati intreaga.
va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! sunt pensionar de boala grad iii cu pensie de 800 ... adriannairda adriannairda Buna ziua ! Sunt pensionar de boala grad III cu pensie de 800 ron pe luna pe care o ridic de pe card. Am o poprire impusa de executor judecatoresc in urma unui ... (vezi toată discuția)
Poprire ioneliya38 ioneliya38 buna seara,am salariul minim pe economie si am 4 popriri,ce suma imi va fi oprita?cum se calculeaza?multumesc (vezi toată discuția)
Poprire salariu inclusiv tichete roxana69 roxana69 Am o intrebare : Daca tichetele de masa sunt considerate venituri salariale (cf. Codului Fiscal -art.76) atunci valoarea lor poate fi supusa popririi? Codul ... (vezi toată discuția)