avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate De unde se poate face rost de autorizatie privind ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

De unde se poate face rost de autorizatie privind prelucrarea datelor cu caracter personal?

Buna ziua! Pe internet am gasit doar la Bucuresti sediul ANSPDCP.Insa in orase autoritatea care emite astfel de autorizatii apartine de IPJ,primarie sau este musai sa le scriu celor din Bucuresti?
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
MrFB, utilizator
La ce va referiti cand folositi cuvantul "autorizatie"? Inainte de intrarea in vigoare a Regulamentului UE 679/2016 (GDPR), se facea o notificare catre ANSPDCP, folosind un formular tip. In baza acesteia, se elibera un numar de inregistrare, conform legii 677. Aceasta lege a fost abrogata in 25 mai. Acum procesarea datelor personale se face fara acea notificare, fara numar de inregistrare la vreo autoritate locala sau centrala.
Ma interesa pentru o agentie imobiliara,intrucat se lucreaza cu datele personale ale clientilor.
Operati fara vreo autorizatie speciala, cu respectarea normelor GDPR. Textul acestui regulament se gaseste pe siteul ANSPDCP. Veti avea nevoie de informari catre public si clienti, masuri de protectie tehnice si organizatorice, pentru prelucrarea datelor personale, clauze contractuale si formulare de inregistrare si evidentiere a tuturor acestor activitati de prelucrare.
Eu lucrez doar cu societati comerciale.Credeti ca daca stipulez in contract ca vanzatorul/cumparatorul si-a dat acordul cu privire la colectarea datelor este suficient?Nu vreau sa am probleme la un control.Oricum nu cer CNP etc,ci doar date despre S.C.,reprezentant si cam atat.
Datele raman confidentiale,nu le ofer la nimeni,dar nu stiu daca si cum trebuie sa demonstrez asta.
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
MrFB, utilizator
Aveti mai multe obligatii, iar datele personale incep cu numele persoanelor de contact de la societatile comerciale. Este nevoie sa informati scopul si temeiul prelucrarii datelor personale respective (contractual, etc), perioada prelucrarii/stocarii informatiilor, aduceti la cunostinta drepturile persoanelor ale caror date urmeaza sa fie prelucrate.... ar fi multe de spus. Demonstrarea confidentialitatii se face in caz de control, cand va fi nevoie sa prezentati evidenta operatiunilor de prelucrare de date personale (cine/cati dintre angajati au acces la informatii - de exemplu, contabil, manager, etc.), masurile tehnice implementate (protectie antivirus, parole de acces la documente, pseudonimizarea datelor, etc.), masurile de prevenire a riscurilor (atacuri ale hackerilor, incidente si accidente, cum ar fi pierderea unui computer sau stick USB cu date personale), reactii la incidente (cine, cum, ce face in caz de incident).... si ar mai fi destul de mult de scris...
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
ContSters487475, utilizator

Alte discuții în legătură

Care este procedura pentru inregistrare ca operator date cu caracter ... miai222 miai222 Care este procedura pentru inregistrare ca operator date cu caracter personal? Pe website-ul dataprotection.ro nu se mai regaseste formularul de inscriere. (vezi toată discuția)
Avem o aplicație de fidelizare a clienților marketings1 marketings1 Bună ziua, avem o aplicație de fidelizare a clienților. Vrem sa dam puncte CASHBACK (10-20-30%) din suma cumparata, inapoi in puncte, in aplicatie. Vrem si ... (vezi toată discuția)
Informare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal im82 im82 Vă rog să mă ajutați în a clarifica unele neclarități privind acest document, care nu permite introducerea unei decizii alta decât accordul complet ... (vezi toată discuția)