avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 103 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reîntoarcere ccc pe postul de farmacist sef
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reîntoarcere ccc pe postul de farmacist sef

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu privire la urmatoarea problema:
In 06.08.2018 urmeaza sa ma intorc la munca din ccc. Teoretic ar trebui pe postul de farmacist șef de pe care am intrat in ccc. La plecarea mea au angajat in locul meu un alt farmacist sef cu contract pe perioada nedeterminata! Eu am facut cerere de reîntoarcere, cerere la care inca nu mi s-a răspuns, nu am primit nici decizie de reîntoarcere, in conditiile in care in 3 zile ma intorc la munca. Neoficial mi se spune ca nu se stie ce va fi si ca nu v-om putea ocupa 2 persoane acelasi post/functie si ca cel mai probabil v-a ramane in functie persoana care teoretic trebuia sa ma "inlocuiasca". E legal faptul ca au angajat pe perioada nedeterminat pe postul meu? In contract putem ramane 2 pe aceeași functie/post, dar la ministerul sanatatii sa figureze doar una??? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Stefania_mel , utilizator 19:23, 1 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

2. Asadar, persoana aflata in CC are dreptul sa revina la ultimul loc de munca avut inainte de intrarea in CCC sau la un loc de munca echivalent cu acesta ...Cu toate ca textul de lege nu reglementeaza expres si obligatia angajatorului de a va primi la munca la terminarea CCC, aceasta obligatia decurge dintr-unul din principiile dreptului civi, conform caruia, un drept subiectiv apartinând unui subiect de drept, de regula îi corespunde o obligatie altui subiect de drept (a celui de la care se pretinde sa savârseasca ceva). Altfel spus, dreptului persoanei de a reveni la locul de munca dupa terminarea CCC ii corespunde obligatia angajatorului de a va primi inapoi.

Reluarea activitatii se va face in baza aceluiasi contract individual de munca, angajatorul emitand o decizie de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii.

In cazul in care s-a desfiintat locul de munca, angajatorul va trebui, mai intai, sa va ofere un alt loc de munca echivalent.

3. La revenirea din CCC se poate modifica c.i.m. cu acordul partilor sau unilateral de catre angajator in conditiile prevazute de Codul Muncii.

4. 4. Art. 37 din Legea 202/2002
(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 3.000 lei la 100.000 lei incalcarea dispozitiilor art. 6 alin. (1), (2), (3) si (4), art. 7 alin. (2), art. 8, art. 9 alin. (1), art. 10 alin. (1), (2), (3), (4), (6) si (8), art. 11, art. 12-22 si art. 29.
(2) Constituie contraventie si se sanctioneaza potrivit dispozitiilor art. 10 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, discriminarea bazata pe doua sau mai multe criterii.
(3) Constatarea si sanctionarea contraventiilor prevazute de prezenta lege se fac de catre:a) Inspectia Muncii, inspectorii de munca din cadrul inspectoratelor teritoriale de munca, in cazul contraventiilor constand in incalcarea dispozitiilor art. 7 alin. (2), art. 8, art. 9 alin. (1), art. 10 alin. (1), (2), (3), (4), (6) si (8), art. 11-13, precum si art. 29;
....

In speta, daca vor fi incalcate dispozitiile art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, puteti sesiza Inspectia Muncii/ITM-ul.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Faptul ca înlocuitorul meu a fost angajat pe perioada nedeterminată a fost legal? Acum el are aceleasi drepturi ca si mine, fiind in aceeași situatie???
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea prevede ca pe durata suspendarii c.i.m. se poate angaja o alta persoana in locul titularului, dar nu este exclusa si angajarea pe durata nedeterminata .
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediu crestere copil RoxAB RoxAB Bună ziua. În martie ar trebui sa revin la munca din concediu crestere copil. Am discutat cu cei din firma despre reîntoarcerea mea și mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Reîntoarcere la locul de munca din concediu crestere copil Axelutza Axelutza Buna ziua,la locul de munca unde trebuie sa ma intorc,pe postul meu persoana angajata este pe perioada nedeterminata si locurile sunt compete...mie mi se ofera ... (vezi toată discuția)
Întoarcere din c.i.c M.d.n M.d.n Buna ziua!Dupa întoarcerea din concediu de creștere copil,angajatorul mi-a schimbat locul de munca(neoficial),pe postul meu angajând alta persoana pe ... (vezi toată discuția)