avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legalitatea unui target
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legalitatea unui target

Buna ziua. Am si eu o intrebare referitoare la target-urile stabilite de angajator.
Daca eu ca angajat nu am semnat nimic referitor la un target, nu este mentionat in contractul de munca, ci doar intr-o instiintare pe email, ce validitate are acesta?
Pot fi sanctionata/concediata din acest motiv?
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
elagheorghe, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:15, 2 August 2018
Aceasta forma de comunicare a informatiei constituie o modalitate obisnuita de lucru?
Da, angajatorul fiind in alta tara. Doar ca acel target, este pentru oameni recrutati. Deci practic, cati convingi sa plece in strainatate cu firma.
Eu pot sa gasesc 20-30, dar daca nu am feedback pentru ei sau se razgandesc, atunci evident ca nu imi voi realiza targetul de oameni trimisi.
De asemenea, in emailul cu noul target nu este mentionat nici o sanctiune pentru neatingerea targetului.
elagheorghe, utilizator
Ce inseamna sa plece ?

Motivul razgandirii nu trebuie sa va afecteze ... Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da, se ia in considerare daca lucreaza minim o saptamana.
Este o aberatie , intrucat nu se poate obliga o persoana sa lucreze intr-un loc, daca nu-i mai convine .

Alte discuții în legătură

Penalizare pt nerealizare plan Fl0r3ntina Fl0r3ntina buna ziua, se poate retine din salariu 33% reprezentand penalizare pt nerealizare plan(aceasta fiind comunicat verbal).Contractul de munca fiind pe perioada ... (vezi toată discuția)
Comisie disciplinara??!!? corina_ionita corina_ionita Am si eu rugamintea pentru cine este in masura sa raspunda...in ce conditii se face comisie disciplinara si daca pentru neindeplinirea target-ului in ... (vezi toată discuția)
Încetarea cim pentru abatere disciplinară AdrianEV AdrianEV Bună ziua, Am următoarea situație, un angajat dorește să plece mai repede decât prevede preavizul. Conform CM și ROI, dacă un angajat refuză să ... (vezi toată discuția)