avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legalitatea unui target
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legalitatea unui target

Buna ziua. Am si eu o intrebare referitoare la target-urile stabilite de angajator.
Daca eu ca angajat nu am semnat nimic referitor la un target, nu este mentionat in contractul de munca, ci doar intr-o instiintare pe email, ce validitate are acesta?
Pot fi sanctionata/concediata din acest motiv?
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
elagheorghe, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:15, 2 August 2018
Credeti ca are vreo legatura neindeplinirea target-ului cu situatia de graviditate ?

Daca nu exista la raspunderea disciplinara, atunci exista posiblitatea doar a angajarii raspunderii patrimoniale.
Raspunderea patrimoniala vad ca are legatura cu prejudicii materiale aduse angajatorului.
Eu in momentul de fata am peste 20 de oameni care lucreaza angajati de mine, toti aducand profit firmei luna de luna. De asemenea, orice nou angajat aduce un profit extra.
Neindeplinirea unui target poate avea mai multi factori.
Eu ca recruiter am datoria sa gasesc oamenii potriviti si sa ii propun. Dupa ce eu ii propun, alte persoane (project manageri) din firma ii trimit mai departe la client, care trebuie sa ia o decizie. De multe ori acestia nu raspund sau se anuleaza.
Daca de exemplu ma concentrez o luna intreaga pe un client si propun multi oameni, dar acesta anuleaza din varii motive, evident ca nu va fi atins targetul de minim 8 noi angajati lunar.
De asemea, sunt cazuri in care acei "project manageri" au preferinte pentru un recruiter sau altul si oamenii propusi de acesta au intaietate.
Sau reusesti sa ai 8-9 acceptati si inainte de plecare se intampla cate ceva sau oamenii anuleaza. Am avut chiar sapt trecuta un sofer care a ramas fara permis in drum spre Olanda, deci evident, un starter in minus.
Neindeplinirea targetului poate constitui motiv de raspundere patrimoniala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare pt nerealizare plan Fl0r3ntina Fl0r3ntina buna ziua, se poate retine din salariu 33% reprezentand penalizare pt nerealizare plan(aceasta fiind comunicat verbal).Contractul de munca fiind pe perioada ... (vezi toată discuția)
Comisie disciplinara??!!? corina_ionita corina_ionita Am si eu rugamintea pentru cine este in masura sa raspunda...in ce conditii se face comisie disciplinara si daca pentru neindeplinirea target-ului in ... (vezi toată discuția)
Încetarea cim pentru abatere disciplinară AdrianEV AdrianEV Bună ziua, Am următoarea situație, un angajat dorește să plece mai repede decât prevede preavizul. Conform CM și ROI, dacă un angajat refuză să ... (vezi toată discuția)