avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Refuz provizoriu OSIM
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Refuz provizoriu OSIM

Am primit următorul răspuns:



Referitor la adresa dumneavoastră OSIM nr. 210647/31.07.2018, vă comunicăm următoarele:



În urma examinării cereri de înregistrare marcă M 2018 01549 – ECOGREEN (combinată) s-a emis un Aviz de refuz provizoriu total în baza art. 5 lit. b) şi d) din Legea nr. 84/1998, republicată:



Elementele verbale care apar în marca solicitată constau din "ECO GREEN" cuvinte alăturate "ECO" şi "GREEN". Structura acestei expresii nu se îndepărtează de la regulile gramaticale folosite în limba română, ci le respectă. Prin urmare, consumatorul nu va percepe denumirea ca pe o expresie neobişnuită, ci, mai degrabă ca o expresie ce are următoarea semnificaţie: prestatorul oferă servicii de colectare şi procesare a deşeurile şi resturilor. Dat fiind că marca induce o evidentă semnificaţie descriptivă în legătură cu serviciile solicitate, impactul mărcii asupra publicului relevant va fi în primul rând de natură descriptivă, eclipsând astfel orice impresie că marca ar putea indica originea comercială. Deşi marca solicitată conţine într-adevăr anumite elemente figurative care îi conferă un anumit grad de stilizare, aceste elemente sunt considerate a fi atât de minimaliste încât nu-i conferă mărcii solicitate, luată ca întreg, un caracter distinctiv. Aceste elemente nu posedă nici o caracteristică, în ceea ce priveşte modul în care sunt combinate, care să îi permită mărcii să îndeplinească funcţia sa de bază pentru serviciile menţionate în cererea de marcă. În plus, semnele care sunt folosite în mod obişnuit în legătură cu comercializarea serviciilor respective sunt lipsite de caracter distinctiv. În scopul aprecierii caracterului descriptiv, trebuie stabilit dacă publicul relevant va face o asociere suficient de directă şi precisă între marcă şi serviciile pentru care a fost cerută înregistrarea. Expresia ECO GREEN pe care o conţine marca, luată ca atare, informează consumatorii imediat şi fără o reflectare ulterioară că serviciile solicitate sunt în legătura directă.

Având în vedere că toate elementele (verbale, figurative şi culorile) care compun marca sunt lipsite de distinctivitate şi descriptive în raport cu serviciile cerute la protecţie.



În conformitate cu prevederile Art.26 (2) din Legea nr. 84/1998 republicată, puteţi prezenta în termen de 3 luni de la data comunicării prezentei, punctul dvs. de vedere sau puteţi retrage cererea
Cel mai recent răspuns: ContSters487475 , utilizator 11:21, 2 August 2018
In urma primirii avizului de refuz, am solicitat explicații sau sugestii pe email; am primit răspunsul de mai sus, in care mi se transmite exact ce menționează și avizul. Nu înțeleg ce ar trebui sa fac pentru aprobare

Aceasta este marca transmisă:

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 2 August 2018
EcogreenMetal, utilizator
Intoarceti raspunsul "in oglinda": ce NU este si ar fi necesar sa fie? Va recomandam sa faceti ca afirmatia de la final sa fie schimbata: elementele... "sunt lipsite de distinctivitate şi descriptive în raport cu serviciile cerute la protecţie." Cautati sa le faceti distinctive si descriptive (unice, daca este posibil). Mai aveti varianta sa apelati la consultanti specializati si experimentati in domeniu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere provizorie o.s.i.m ContSters454104 ContSters454104 Va rog respectos sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac in continuare. AVIZ DE REFUZ PROVIZORIU AL CERERI m 201702820 Ca urmare a examinari de fond in conformitate ... (vezi toată discuția)
Respingere provizorie osim ContSters454104 ContSters454104 Va rog respectos sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac in continuare. AVIZ DE REFUZ PROVIZORIU AL CERERI m 201702820 Ca urmare a examinari de fond in conformitate ... (vezi toată discuția)
Contestatie refuz provizoriu marca LIDEEA office LIDEEA office Am primit un aviz de refuz provizoriu pt inregistrarea unei marci ( compusa dintr un element grafic color si un element verbal, care contine terminatia.eu) pe ... (vezi toată discuția)