avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Pot da in judecata electrica?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Pot da in judecata electrica?

Am intentionat sa deschid o statie gpl, mi au luat 6 luni si multi bani obtinerea avizelor, acum cand deja am construit electrica imi spune ca nu ma poate bransa pentru ca nu am 15 metri distanta fata de fire.( firele electrice mentionez trec pe mai multe terenuri, inclusiv al meu). Cu ce sunt eu vinovata ca ei au pus stalpii pe terenul meu, nu am fost despagubita, nu cred ca s a luat in considerare opinia proprietarului cand s au tras firele( nu stiu daca e vreo lege care sa le permita, nu am cunostiinta de cauza). Acum cand eu am ridicat deja constructia nu am 15 metri pentru ca proiectantul de la care iau skidul GPL a lucart dupa normativul dansului ( a proiectat mai multe statii dupa acesta), normativ care impune o distanta de 10 m. Acum eu sunt in imposibilitatea de a deschide dupa ce am facut investitii majore in special in toate autorizatiile. Primul aviz mi l au eliberat cei de la electrica cu conditia sa se repsecte distanta, eu distanta cui sa mai respect daca exista in tara asta mai multe normative pe aceasi tema.Acum vreau sa mut skid ul in spatele liniilor electrice unde am 30 de metri chair 34 din care 15 metri las distanta pe care o cer ei, 8 metri de la proprietatea cealalta si 2 metri pe care sta butelia. Imi spun ca nici acolo nu se poate nejustificandu se. Eu ce pot face? Spuneti mi daca este ceva de facut pentru a putea merge la un avocat aici in Buzau, daca exista vreun temei legal prin care pot rezolva problema.
Multumesc anticipat si va rog sa imi scuzati eventualele greseli de ortografie
Cel mai recent răspuns: roxanada , utilizator 14:05, 9 Noiembrie 2009
Dati in judecata Electrica, pentru ca prin hotararea pronuntata, instanta sa oblige aceasta regie la eliberarea autorizatiilor necesare dvs. (obligatie de a face). Aceasta actiune trebuie sa se intemeieze pe prevederile legale in vigoare care reglementeaza domeniul, precum si pe actele si faptele anterioare, mai ales ca sustineti ca aceeasi Regie v-a dat un aviz. Este important daca in avizul in care v-au informat "ca trebuie sa respectati distanta" v-au si precizat aceasta distanta.
Daca ma veti contacta pe mail-ul personal va voi spune mai multe, inclusiv recomandarea, conform cunostintelor mele, a unor avocati specializati din Buzau pe acest domeniu.
Succes!
As dori si eu sa va intreb cat este de legala "plantarea" stalpilor de sustinere a firelor pe o proprietate privata. Ca dupa retrocedari nu s-a invrednicit nimeni sa-si mute stalpii, desi mare parte dintre regiile sau societatile care utilizeaza acesti stalpi sunt firme private. Sa nu mai zic ca am intalnit cazuri de montare a unor noi stalpi pe strada cand acesti stalpi au fost pusi in fata portilor propietatilor pentru ca acolo le-a cazut lor masuratoarea...
Stiu ca daca un stalp apartine unei firme, oricare alta firma care utilizeaza acest stalp ii plateste propietarei.
Care este legea care reglementeaza aceste situatii?

Personal cunosc un primar de la tara care a "negociat" cu respectivele regii si firme: in schimbul "chiriei" pentru amplasarea stalpilor si firelor pe domeniul public (propietatea comunei), iluminatul stradal, al scolii si al primariei precum si posturi telefonice aferente si o legare rezonabila la internet... ;)
Studiati L.13-2007-legea energiei electrice, pentru a vedea drepturile Electrica in acest sens si modul in care acestea trebuie exercitate. Toate acestea, trebuie avute in vedere insa, cu respectarea prevederilor Constitutiei referitoare la proprietatea privata, precum si ale legislatiei generale si speciale referitoare la aceasta. Pe scurt, va voi spune ca, in virtutea acestei legislatii si daca in extrasul de carte funciara nu aveti prevazut asupra proprietatii niciun drept de servitute sau superficie, puteti notifica Electrica asupra incalcarii dreptului de proprietate si o puteti actiona in instanta.
Reveniti oricand pt. det
Buna ziua,eu cred ca inainte de a da in judecata electrica ar trebui sa solicitati audienta la conducerea Operatorului de distributie (O.D).
Daca nu reusiti sa rezolvati atunci cereti sprijin la ANRE. Asa stiu ca ANRE nu fraternizeaza cu O.D si trateaza sesizarile cu obiectivitate avand chiar o doza de ostilitate in raport cu O.D. Intotdeauna da dreptate clientilor.
Succes!
as dori sa imi dati e mail ul dumneavoastra

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

4 stalpi de electricitate pe proprietate privata mariusiulian mariusiulian Buna ziua, Detin o proprietate de 500mp pe care am construita o casa. In curte am rasfirati 4 stalpi mari de electricitate din beton. 2 dintre ei nu sunt ... (vezi toată discuția)
Enel are stalpi de inalta tensiune pe terenul meu- pot construi ? teo_dor teo_dor Doresc sa ridic o casa pe un teren al socrului meu, dar pe care sunt amplasati stalpi de inalta tensiune. Cu putin timp in urma s-a facut cadastrul si ... (vezi toată discuția)
Se poate extinde reteaua electrica/gaze naturale din complex rezidential ? Adriaaaan Adriaaaan Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: am construit un imobil langa un complex rezidential (cel mai apropiat stalp de energie electrica aflat ... (vezi toată discuția)