avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie comunitară
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie comunitară

În cât timp trebuie să se răspundă cererii de pensionare?
În 14 februarie a fost trimisa în România solicitarea documentelor pentru calculul pensiei în Italia și încă nu a sosit nici o comunicare din țară.
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:20, 3 August 2018
Gasiti informatii aici: www.avocatnet.ro/articol_472...
Verificati daca s-a respectat procedura.
Se poate face o revenire la solicitarea initiala. Posibil sa nu fie disponibile la CJP datele solicitate a fi comunicate.
Procedura de acordare a pensiei poate dura mai mult timp dacă sunt implicate mai multe țări. Sesizati CNPP - Casa Naţională de Pensii Publice.
Buna dimineata!
Daca sunteti in posesia documentelor care atesta vechimea in munca din Romania le puteti depune la INPS, unde ati solicitat pensia comunitara. Procedura este mai usoara cand se verifica concret dupa documentele puse la dispozitie de solicitant. Banuiesc ca primiti deja pensie din Romania. Procedura este la fel si aici, in Italia.
Am trimis un mail de aproape 2 luni și nu am primit nici un răspuns.... Voi merge personal luna viitoare. Mulțumesc pentru bunăvoință.
Am depus decizia de pensionare tradusă și legalizată și tot au solicitat în țară documente. Iar de la noi nici un răspuns.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, numele meu este dumitrescu viorica, din ramnicu vacea, ... vioricadumitrescu vioricadumitrescu Buna ziua, Numele meu este Dumitrescu Viorica, din Ramnicu Vacea, 64 ani si 4 luni, pensionara. As dori o informatie referitoare la pensia pentru anii ... (vezi toată discuția)
Cerere de pensionare disparuta in neant! buna ziua! sotul mamei mele este italian. mentionez ca s-au casatorit ... PaulAilenei PaulAilenei Buna ziua! Sotul mamei mele este italian. Mentionez ca s-au casatorit in Romania si el are un certificat de inregistrare(drept de rezidenta) eliberat de ... (vezi toată discuția)
Pensie minierá comunitará arpad63 arpad63 Sunt náscut in anul 1963. Páná in iunie 2003 am lucrat in Románia. Páná la aceastá datá mi s-a confirmat un stagiu total de 26 de ani. 10,6 ani ... (vezi toată discuția)