Buna ziua
Am o intrebare referitoare la indemnizatia de crestere a copilului.Am lucrat la o firma cam 3 ani , din 1 iulie am fost data in somaj iar in luna august am ramas insarcinata. La 1 aprilie imi inceteaza somajul ,iar la sfirsitul lunii trebuie sa nasc.Pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?
Mai trebuie sa-mi platesc cotizatiile in luna aprilie?cum este cu prenatalul , de cind se ia si cite zile sint?
Va multumesc.
1. In timp ce sunteti in somaj puteti lua concediu medical. Acesta suspenda si intrerupe somajul care se va relua, de acolo de unde a ramas, dupa incetarea concediului medical.
2. In acest fel va prelungiti somajul si din somaj intrati in concediu de maternitate, 126 de zile (medicul dvs. de familie sau medicul care va are in evidenta cu sarcina stiu sa va spuna cand si cum intrati in acest concediu de maternitate).
3. Dupa 42 de zile de la nasterea copilului puteti intra in CCC.
1. Certificatul medical il duceti la Somaj. Acolo se calculeaza si se plateste indemnizatia aferenta acestuia.
2. Asta este cea mai buna varianta in cazul dvs. Credeti ca dupa somaj va mai angajeaza cineva pentru 3 saptamani, cat veti mai avea pana nasteti?