avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt insarcinata si somera.....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt insarcinata si somera.....

Buna ziua,
Am nevoie de un sfat, ce pot sa fac in urmatoarea situatie: sunt insarcinata in 3 luni si somera de asemenea. Perioada nasterii ar fi in luna mai 2010. Somaj se termina in februarie 2010 si astfel raman "descoperita" pe o perioada de 3 luni. Care sunt alternativele in aceasta situatie sa pot beneficia de indemnizatia de crestere copil??Am o vechime in munca cu aproximatie de 9 ani.
Cu siguranta nimeni nu ar angaja o femeie gravida in 6-7 luni...Va multumesc din suflet si astept cu nerabdare raspunsul dvs. :wave:
In primul rand felicitari si sarcina usoara!

Ce va sfatuiesc eu este sa va luati concediu medical - dr. ginecolog va poate ajuta - in asa fel incat sa prelungiti perioada somajului pana cand aveti dreptul la prenatal (cel mai devreme puteti intra in prenatal cu 84 de zile inainte de DPN).
Aveti nevoie practic de o luna de medical in perioada somajului - dupa calculul meu. Ar ajuta sa aveti o luna si jumatate - doua de medical, ca sa nu intrati foarte devreme in prenatal si sa riscati sa ramaneti fara cele 42 de zile dupa nastere (daca nasteti natural, puteti naste si mai tarziu de DNP cu 10-14 zile).
Eu am DNP in aprilie si intru pe 15 februarie in prenatal.
~ Conținut șters la cerere ~
1. Colega mea a vrut sa va spuna ca daca in timpul somajului beneficiati de concediu medical somajul se supenda pe perioada concediului medical si se reia dupa aceea de acolo de unde a ramas.
2. Deci este o prelungire a perioadei de somaj care sa va ajute in situatia dvs.
3. Certificatul medical il prezentati la Agentia de somaj care il si plateste.
Buna... solutia ar fi urmatoare: Concediu medical (risc maternal pe o perioada de 1 2 luni) dupa care prenatal.. postnatal..ingrijire copil .Asta ca sa aveti acoperire pt toata peioada . Concediu de risca maternal luat ininte de expirarea somajului !!! Important PASTRATI COPII DUPA CERTIFICATELE MEDICALE!! TOATE!! o sa aveti nevoie mai tarziu!!
Buna seara.

Am nevoie si eu de o informatie. Sunt somera si insarcinata in 4 luni. In luna octombrie se termina somajul si as vrea sa stiu daca eu, somera fiind, beneficiez de cele126 zile de concediu, pentru a putea lua dupa nastere indemnizatia de crestere a copilului. Nasterea e preconizata pentru luna noiembrie si ar fi cateva zile in care eu nu am stagiu de cotizare. Cum ar trebui sa procedez?!

Multumesc anticipat pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate din somaj sanda1956 sanda1956 sunt somera si gravida in luna a 7-a. pot intra in concediul prenatal/ Somajul se termina pe 12 octombrie, iar eu ar trebui sa nasc la sarsitul lunii. Pot ... (vezi toată discuția)
Prenatal alinacr3ata alinacr3ata sunt in somaj de 4 luni si sunt insarcinata,in acest caz pot intra in prenatal?sau ma pot intoarce la firma la care am lucrat pentru a intra in prenatal? (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate si indemnizatia aferenta concediului crestere copil in cazul cim pe perioada determinata EMANUELLA2606 EMANUELLA2606 Buna ziua, Numele meu este Mihaela Ghiorghiu si am si eu cateva intrebari referitoare la concediul prenatal, concediul crestere copil si indemnizatia ... (vezi toată discuția)