avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

prenatal

sunt in somaj de 4 luni si sunt insarcinata,in acest caz pot intra in prenatal?sau ma pot intoarce la firma la care am lucrat pentru a intra in prenatal?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:45, 3 Mai 2010
Concediul pentru sarcina( concediu prenatal) se acorda pentru o perioada de 63 de zile inainte de nastere . Dupa nastere se acorda 63 zile concediu de lauzie. Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele in functie de recomandarea medicului sau de dorinta beneficiarului in asa fel incat perioada minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 zile.
Din totalul de 126 zile concediu de sarcina si lauzie este obligatoriu ca 42 zile sa fie concediu postnatal pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului.
Daca sunteti somera, certificatul medical il depuneti la ajofm.
1. In somaj fiind puteti intra in concediu medical, concediu de maternitate (pre si post natal) si in CCC pana la 2 ani.
2. Toate aceste concedii suspenda somajul care se reia, de unde a ramas, la incetarea acestora.
3. Certificatele medicale le depuneti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii acordare ccc simonamarcel simonamarcel Momentan sunt angajata.sunt insarcinata in 6 saptamani.A.si dori sa intru in somaj pentru o perioada de 6 luni(atat cat am dreptul).Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil raira raira Buna ziua! Incepand din 24.01.2013 sunt in somaj. in martie am ramas insarcinata, iar din 01.07.2013 sunt in concediu medical. in prezent am 32 de saptamani si ... (vezi toată discuția)
Somaj si nastere ramona anomar ramona anomar Buna ziua!Am lucrat cu contract de munca din 01.11.2008 pana in 08.01.2010.Am intrat apoi din data de 08.01.2010 in somaj care se termina in 08.07.2010 . In ... (vezi toată discuția)