avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj si nastere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj si nastere

Buna ziua!Am lucrat cu contract de munca din 01.11.2008 pana in 08.01.2010.Am intrat apoi din data de 08.01.2010 in somaj care se termina in 08.07.2010 . In ianuarie dupa ce mi-am depus somajul am aflat ca sunt insarcinata si ar trebui sa nasc in octombrie dupa 20. Dupa ce se termina somajul ce pot face?
Sa ma angajez si daca da pana in ce data si cum se procedeaza ?Mai am dreptul la concediul prenatal si cam din ce data?
adica eu m-am gamdit sa lucrez 2 luni adica din 8 .07.2010 pana in 8.09.2010 si apoi as putea sa intru in prenatal?
sau cum se procedeaza trebuie sa lucrez pana in momentul nasterii?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:47, 27 Aprilie 2010
Concediul pre si post natal se acorda pentru o durata de 126 de zile (63 inaintea nasterii si 63 dupa acest moment) cu posibilitatea de cumul astfel incat pentru concediul postnatal sa ramana minim 42 zile.
Puteti intrati in concediu de maternitate. Aveti dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, 63 de zile inainte de nastere si 63 de zile dupa nastre, aceste concedii se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea dumneavoastra, in asa fel incat durata durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice.

Apoi depuneti dosarul pentru concediu crestere copil pana la doi ani.
Ultima modificare: Marți, 27 Aprilie 2010
Elena Savciuc, Consultant resurse umane
Puteti prelungi somajul cu un eventual concediu medical in asa fel incat sa luati si concediul de maternitate si CCC pana la 2 ani in timp ce sunteti in somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre si postnatal natysam_11 natysam_11 Buna ziua Sunt in somaj si urmeaza sa nasc,beneficiez de concediu pre si postnatal sau numai de concediu de crestere a copilului? Cum se poate lua ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal rozalia58 rozalia58 Din cele 126 de zile de concediu, cate se iau post natal si cate prenatal ? (vezi toată discuția)
Legea acordarii prenatalului siskoady siskoady va rog frumos sa imi spune-ti la cate saptamani se acorda prenatalu.Eu am 30 saptamani cand imi expira riscul maternal eu am numarat zilele si dupa mine as ... (vezi toată discuția)