avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt insarcinata si somera.....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt insarcinata si somera.....

Buna ziua,
Am nevoie de un sfat, ce pot sa fac in urmatoarea situatie: sunt insarcinata in 3 luni si somera de asemenea. Perioada nasterii ar fi in luna mai 2010. Somaj se termina in februarie 2010 si astfel raman "descoperita" pe o perioada de 3 luni. Care sunt alternativele in aceasta situatie sa pot beneficia de indemnizatia de crestere copil??Am o vechime in munca cu aproximatie de 9 ani.
Cu siguranta nimeni nu ar angaja o femeie gravida in 6-7 luni...Va multumesc din suflet si astept cu nerabdare raspunsul dvs. :wave:
1. Agentia de Somaj va suspenda indemnizatia de somaj pe pe perioada concediului medical dovedit cu certificatul medical legal.
2. Indemnizatia pentru incapacitate de munca se calculeaza ca medie a veniturilor din ultimele 6 luni anterioare intrarii in medical la care se aplica procentul in functie de diagnostic.
3. Indemnizatia se plateste de Agentia de Somaj care va recupera banii de la Casa de Sanatate.
4. Ar fi bine sa intrebati tot la Agentia de Somaj cum veti primi banii.
5. Nu ma trebuie sa indepliniti nici o alta formalitate.
Multumesc mult pentru raspuns, chiar daca o fac cu intarziere.
Intre timp am nascut si acum trebuie sa ma pregatesc cu dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului.

O zi buna!!
Buna ziua sunt in somaj din aprilie si am aflat ca sunt insarcinata de o luna eu pot lua prenatal dupa somajul se termina in octombrie si eu ar trebui sa nasc in februarie.

Unde trebuie sa duc concediile ce trebuie sa fac
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Care ar fi data intrarii in prenatal ?
Nu stiu deaia am vrut sa va intreb pe dvs daca se poate si ce trebuie sa fac

Cornel Vasile a scris:

Care ar fi data intrarii in prenatal ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate din somaj sanda1956 sanda1956 sunt somera si gravida in luna a 7-a. pot intra in concediul prenatal/ Somajul se termina pe 12 octombrie, iar eu ar trebui sa nasc la sarsitul lunii. Pot ... (vezi toată discuția)
Prenatal alinacr3ata alinacr3ata sunt in somaj de 4 luni si sunt insarcinata,in acest caz pot intra in prenatal?sau ma pot intoarce la firma la care am lucrat pentru a intra in prenatal? (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate si indemnizatia aferenta concediului crestere copil in cazul cim pe perioada determinata EMANUELLA2606 EMANUELLA2606 Buna ziua, Numele meu este Mihaela Ghiorghiu si am si eu cateva intrebari referitoare la concediul prenatal, concediul crestere copil si indemnizatia ... (vezi toată discuția)