avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt insarcinata si somera.....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt insarcinata si somera.....

Buna ziua,
Am nevoie de un sfat, ce pot sa fac in urmatoarea situatie: sunt insarcinata in 3 luni si somera de asemenea. Perioada nasterii ar fi in luna mai 2010. Somaj se termina in februarie 2010 si astfel raman "descoperita" pe o perioada de 3 luni. Care sunt alternativele in aceasta situatie sa pot beneficia de indemnizatia de crestere copil??Am o vechime in munca cu aproximatie de 9 ani.
Cu siguranta nimeni nu ar angaja o femeie gravida in 6-7 luni...Va multumesc din suflet si astept cu nerabdare raspunsul dvs. :wave:
1. Nu va fi nici o pauza de cateva zile.
2. Concediul de maternitate suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa ce se termina acesta.
3. Dar nici nu trebuie sa stati in concediu de maternitate toate cele 126 de zile. In a 43-a zi de nastere a copilului puteti intra in CCC pana la 2 ani.
4. Si CCC suspenda perioada de somaj asa ca dupa terminarea lui puteti continua somajul.
Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc mult pentru mesaj.
Nu eram sigura daca, in somaj fiind, voi mai beneficia de acest concediu. Acum m-am lamurit! =D>

O zi buna!
Buna ziua, as avea si eu niste nelamuri la dumneavoastra daca ma puteti ajuta, sunt somera pana la data de 1 august 2010 si sunt insarcinata si data nasterii probabila 10 oct 2010, ca sa beneficiez de indemnizatie am vb cu o prietena sa ma angajeze la ea la firma 2 luni si cat trebuie pana la nastere ca sa beneficiez de indemnizatie, ii achit eu darile la stat, intrebarea mea este cum se face cu concediu ala obligatoriu postnatal de 42 de zile, trebuie sai mai platesc prietenii mele inca 42 de zile dupa nastre si concediu sau ala nu se achita la stat nimik, va rog sa ma lamuriti cand voi putea depune dosarul pentru indemnizatie ??? va multumesc
1. Indemnizatia pentru concediul de maternitate (sarcina si lauzie) este suportat integral de catre Casa de Sanatate, deci nu trebuie sa platiti nimic colegei.
2. Numai ca angajatorul calculeaza si plateste certificatul medical si apoi recupereaza banii de la Casa de Sanatate (contabilul firmei stie cum sa faca).
3. Pentru a primi indemnizatia pentru CCC cu a 43-a zi de la nasterea copilului dosarul se depune in termen de 60 de zile de la data terminarii concediului de maternitate (de la aceasta a 43-a zi).
De curand am dus la agentia de somaj primul concediu medical, respectiv prenatal, care imi va suspenda indemnizatia de somaj. Din pacate, doamna de la biroul care se ocupa de acest lucru era foarte ocupata #-o si nu am putut sa-i adresez mai multe intrebari la care nu aveam si nu am nici acum raspuns. Am lasat pur si simplu dosarul cu actele pe biroul acesteia si am fost politicos expediata, din lipsa de timp. Sa fi fost din cauza ca era Sf. Marie in acea zi.... hmmmm, cine stie!! Oricum, sper sa aflu ce ma intereseaza tot de la dumneavoastra.
De exemplu, nu stiu cum o sa imi fie platit acel concediu medical si sub ce forma il voi primi... ma gandesc ca prin posta, dar nu sunt sigura si, de asemenea, nu stiu daca mai trebuie sa mai indeplinesc eu vreo formalitate pe la vreo institutie de stat... sper sa ma lumineze cineva, multumesc!

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate din somaj sanda1956 sanda1956 sunt somera si gravida in luna a 7-a. pot intra in concediul prenatal/ Somajul se termina pe 12 octombrie, iar eu ar trebui sa nasc la sarsitul lunii. Pot ... (vezi toată discuția)
Prenatal alinacr3ata alinacr3ata sunt in somaj de 4 luni si sunt insarcinata,in acest caz pot intra in prenatal?sau ma pot intoarce la firma la care am lucrat pentru a intra in prenatal? (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate si indemnizatia aferenta concediului crestere copil in cazul cim pe perioada determinata EMANUELLA2606 EMANUELLA2606 Buna ziua, Numele meu este Mihaela Ghiorghiu si am si eu cateva intrebari referitoare la concediul prenatal, concediul crestere copil si indemnizatia ... (vezi toată discuția)