avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... legea 215/2001
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

legea 215/2001

Va rog sa imi raspundeti daca puteti.!!!.....Am o cauza de sistare a starii de indivi ziune pe un imobil cu mai multi copropietari printre care si Statul Roman....
Statul Roman l-am chemat in judecata prin comuna Rasinari ,prin Primar...corect ,nu?
Insa dupa ce primaria imi depune intampinare prin care arata ca nu se opune admiterii actiunii civile formulata de reclamanti, la al 10 -lea termen de judecata,instanta imi pune in vedere sa precizez in scris care este RAPORTUL DE REPREZENTARE INTRE COMUNA RASINARI SI STATUL ROMAN????????#-o. Am tot intrebat si toata lumea spune ca s-a modificat lg.215/2001 in sensul ca nu mai trebuie chemat statul roman in judecata ci doar comuna prin primar....asa sa fie...va rog dati-mi un sfat ,maine trebuie sa precizez actiunea si nu imi dau seama cum.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:02, 5 Noiembrie 2009
In justitie, unitatile administrativ-teritoriale sunt reprezentate, dupa caz, de primar sau de presedintele consiliului judetean.
Primarul, respectiv presedintele consiliului judetean, poate imputernici o persoana cu studii superioare juridice de lunga durata din cadrul aparatului de specialitate al primarului, respectiv al consiliului judetean, sau un avocat care sa reprezinte interesele unitatii administrativ-teritoriale, precum si ale autoritatilor administratiei publice locale respective, in justitie .

Prin urmare, trebuia chemata comuna reprezentata prin primar.

Legea nr.215/2001 republicata o gasiti aici : [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentare in justitie nelufloca nelufloca Conform legii 215/2001 primarul unei comune este reprezentantul UAT in justitie. Intrebare: Primarul poate reprezenta UAT in procese civile si poate sa ... (vezi toată discuția)
Caliatate procesuala primaria, consiliul local, consiliul judetean MARIKO9 MARIKO9 As vrea sa lamurim cateva aspecte: 1. intr-un litigiu cu primaria chem in judecata primarul in calitate de repreyentant al primariei sau primaria x prin ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala aricici aricici In cazul unei decizii a unui Primar , decizie de sanctionare a unui functionar public din subordine, in contestatia pe care acest functionar o depune la ... (vezi toată discuția)