avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

Buna ziua. Doresc sa cer prin instanta pensia de intretinere pentru un copil. Nu suntem casatoriti, dar copilul este recunoscut. Unde trebuie sa ma adresez si de ce acte am nevoie? Cam cat ar dura procedura? Multumesc anticipat. Locuiesc in Cluj.
Cel mai recent răspuns: sebastian-barbulescu , utilizator 11:13, 6 August 2018
Buna ziua,
Va vr trebui actele de stare civila atat ale minorului cat si ale dumneavoastra si o copie a actului de identitate al paratului (sau macar datele din buletin ale acestuia). Depuneti actiunea la instanta domiciliului minorului si solicitati obligarea la plata pensiei legale.
Motivati actiunea!
Termenele pot dura functie de instanta...in mare cam 6 luni daca nu se ataca de catre parat.
Tot ce trebuie sa stiti este ca veti primi banii de la data depunerii actiunii.
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea pentru pensia alimentara koreh silvia koreh silvia cererea pe care o depun la Tribunal pentru pensia alimentara trebuie scrisa de mine sau exista cerere tip?Imi puteti da va rog un exemplu de cerere?Va ... (vezi toată discuția)
Obtinere pensie alimentara grigore mihai grigore mihai buna ziua...sunt mamica unui baiat de 2 ani si jumatate, acum un an am incheiat un contract de mediere cu tatal acestuia,precizez ca nu am fost casatoriti, in ... (vezi toată discuția)
Introducere actiune pensie intretinere Vivian Ingrid Vivian Ingrid Care sunt actele ce trebuie depuse si unde pentru a solicita pensie de intretinere pentru minorul cu parintii despartiti dar nedivortati? (vezi toată discuția)