avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune_impozit teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune_impozit teren

Buna ziua,
tatal meu impreuna cu fratii si surorile nu au facut dezbaterea succesiunii notarial. Dar, pe baza unei declaratii si a copiei lui de buletin depusa de catre unul din frati la primaria comunii, tatal meu a primit somatie pentru plata impozit teren arabil.
Rugamintea mea, este urmatoarea: este legal ca el sa plateasca pentru acest teren, fara sa aiba un act notarial pe acest pamant?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: lHlydra , utilizator 14:40, 6 August 2018
Teoretic nu.
Practic, se interpretează ca succesibilii au acceptat tacit succesiunea prin preluarea și administrarea bunurilor.
Acum, daca frații nu dezbat succesiunea 20 de ani, datoriile colosale la impozit cine le va plăti?
Buna!

Sfatul meu este sa mergeti la primarie si sa verificati ce terenuri aveti trecute in registrul agricol. Sunt multe persoane in situatia dvs care nu au emis un titlu de proprietate, insa impozitul trebuie platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere titlul de proprietate luciia luciia Suntem 5 frati(3 surori si 2 frati), dar doar 2 sunt trecuti pe titlul de proprietate- teren agricol, mostenit de la parinti. La vremea respectiva, doar ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate cf. legii 18 toricelli toricelli Buna seara si La Multi Ani tuturor! Va scriu cu rugamintea sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: In 1991 tatal meu si fratele lui in numele bunicii ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire catyc_cris catyc_cris Parintii mei au decedat, tata in anul 2005 si mama in anul 2019. Tata are 4 surori in viata., iar noi suntem 4 frati. Noi am locuit impreuna cu bunicii, ... (vezi toată discuția)