avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cadrul legal de debransare la instalatia de apa celor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cadrul legal de debransare la instalatia de apa celor cu restante la asociatie

Buna ziua , avem in asociatie trei proprietari cu datorii care nu platesc doresc sa stiu daca este un cadru legal de a fi debransati de catre asociatie de la apa rece,deoarece furnizorul de apa ne someaza ca se opreste furnizarea apei, iar daca ii debransam pe datornici nu ne mai ia apa , avem infiintata coloana de apa rece pe casa scarii cu apometre la fiecare usa. Va multumesc pentru raspunsuri .
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 09:18, 2 Septembrie 2020
Cadru legal il vonstituie actiunea in instanta impotriva restantierrilor
Puteti solicita instantei ca pentru stoparea majorarii debitului in evidenta sa dispuna hotarare de debransare provizorie de la utilitati
De ce nu s-ar putea da hotarare a comitetului asociatiei sau a A.G. in acest sens ?
Asociatia nu are atributi de sanctionare, nu poate face legal asa ceva, indiferent de metoda aleasa, hotarire AG, CEx, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate opri furnizarea apei de catre administrator? dumitruteodorescu dumitruteodorescu Buna ziua, locuiesc intr-un bloc unde destul de multi vecini refuza sa plateasca apa curenta, unitatea de distributie a apei are contract juridic doar cu ... (vezi toată discuția)
Debransare de la apa curenta lirei11 lirei11 Buna ziua. Doresc sa stiu daca legal, comitetul executiv poate hotara debransarea de la apa curenta a unui apartament in care teoretic nu sta nimeni , ... (vezi toată discuția)
Restantele & apa BuzaianuArgi112 BuzaianuArgi112 Din cauza restantierilor, vor sa opreasca apa si sa puna canal in curtea blocului , si asa sufera si cel care are plata la zi. comitetul a hotarit sa ne ... (vezi toată discuția)