avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contractul de cesiune de creanta este titlu executoriu ...
Discuție deschisă în Executare silită

Contractul de cesiune de creanta este titlu executoriu ?

Buna ziua,
Daca sunt exectutat silit pe baza unui contract de cesiune intre Cetelem si Capital Invest(Kruk) se merita sau nu sa depun o contestatia la executare?. Mentionez ca nu am primit notificarea de cesiune decat dupa 5 luni de la semnarea contractului de cesiune credit, odata cu instiintarea incuviintarii executarii silite, iar suma pe care o pretind este mare si nejustificata!
Pe langa toate acestea pe incuviintarea executarii silite adresa mea este gresita(este o adresa fictiva)
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 22:14, 9 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin contractul de cesiune v-a cesionat creanta din titlul executoriu CONTRACTUL DE CREDIT.....
Apoi contestatia la executare se merita in toate cazurile fiind singurul mod in care va puteti apara .....
Aveti insa termen limitat de 15 zile de la data cand ati primit somatia de la executor sau ati luat la cunostita despre executare
In rest Rapid consultati un avocat ca sunt multe de facut dar timpul este extrem de scurt.
Practica este esențialmente neunitară cu privire la păstrarea caracterului executoriu al contractului de credit.
Luați legătura cu celeritate cu un avocat pt a găsi și alte redute contra executării.
Trebuie studiate documentele. De abia apoi se poate aprecia in ce masura o contestatie va duce la incetarea executarii silite.
Buna ziua,
La final am ajuns la concluzia ca desi un contract de cesiune nu detine si titlu executoriu instantele de judecata continua sa ignore acest lucru. In consecinta toti cei care contesta executarea pe baza acestui aspect ar trebui sa se gandeasca de 2 ori inaince de a incepe!
Si ce vreti sa transmiteti cu acest mesaj? Contestatia la executare se depune in anumite situatii si in anumite conditii. Simpla cesiune a unui contract de credit si punerea in executare a acestuia nu reprezinta un motiv temeinic pentru contestare, mai ales ca majoritatea instantelor de judecata nu considera ca prin cesiune se pierde caracterul de titlu executoriu al contractului de credit. Pe scurt, daca intr-o contestatie la executare singurul element invocat este cesiunea contractului, in majoritatea cazurilor, "nu tine".

Alte discuții în legătură

Ajutor disperat pentru solutionarea unei executari RAISA76 RAISA76 Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire si consider ca in cazul meu s-a facut un mare abuz. in anul 2006,am facut o descoperire de card in valoare de 1700,si ... (vezi toată discuția)
Termen prescrictie titlu executoriu razvanindolean razvanindolean In urma cu 8 ani am achizitionat un produs de creditare de la o societate bancara, pe care nu am mai avut posibilitatea sa i-l achit ulterior. Dupa mai ... (vezi toată discuția)
Prescriptie sau perimare ? Mitu_Constantin Mitu_Constantin Va supun atentia asupra unui caz destul de interesant , parerea mea, cerandu-va sfatul In anul 2011 (eu ca nume S.C.) am fost executat silit de catre o ... (vezi toată discuția)