avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu paternal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu paternal

Buna ziua. Am o nelamurire. Daca un angajat intra in concediu paternal, a adus cererea si atestatul absolvirii cursului de pericultura, trebuie sa ii suspend contractul pentru aceasta perioada?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:40, 7 August 2018
Codul Muncii
Art. 51
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
....
c) concediu paternal;
.....

Prin urmare. suspendarea contractului individual de munca in temeiul art. 51 alin. (1) lit. c) C. muncii este facultativa nu obligatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu paternal-suspendarea contractului individual de munca nicolae77 nicolae77 buna ziua, am urmatoarea intrebare: imi poate suspenda angajatorul contractul de munca desi am dus certificatul de nastere si atestat de puericultura? (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul concediului paternal, contractul individaul ... d.nicolin@house-of-communication d.nicolin@house-of-communication Buna ziua, in cazul concediului paternal, contractul individaul de munca este obligatoriu sa fie suspendat? sau nu este nevoie, si se poate face doar cerere, ... (vezi toată discuția)
Despre cele 15 zile de concediu paternal laritzu laritzu Concediul paternal de 5zile +10 curs de puericultura se trec in ReviSal ca suspendare a CIM-ului ? Este obligatoriu ? Multumesc. (vezi toată discuția)