Bună ziua
În data de 10.04.2018 mi s-a terminat concediul pentru creștere copil pentru care am beneficiat de indemnizatie timp de 2 ani. În 05.06.2018 mi s-a născut al doilea copil. Pentru intervalul 10.04.2018 - 05.06.2018 am convenit cu angajatorul sa întru în concediu fără plata, pentru a nu-mi pierde calitatea de angajat, urmând ca apoi sa întru în concediu de creștere pt al doilea copil. După depunerea dosarului am primit decizia iar la calculul noii indemnizații s-a făcut pe baza ultimelor 12 luni anterioare nașterii copilului, făcându-se practic media din 10 luni cu indemnizația anterioara și 2 luni cu venit zero aferente concediului fără plata, fapt ce a dus evident la scăderea valorii noii indemnizații fata de cea precedenta.
Având în vedere ca în cele 2 luni de concediu fără plata nu am avut venit nu ar fi trebuit sa se ia în calcul 12 luni cu venit din indemnizație creștere copil din perioada 01.04.2017 - 01.04.2018? Pentru ca legea spune ca se iau în calcul 12 luni cu venit din ultimele 24 anterioare nașterii copilului...
Va mulțumesc pentru răspuns
Cristian Bascoveanu
As mai avea o întrebare :
Daca veniturile din cele 12 luni anterioare nasterii copilului provin din ICC se mai aplica procentul de 85% la calcularea noii indemnizatii?
Mulțumesc