avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie crestere copil

Bună ziua
În data de 10.04.2018 mi s-a terminat concediul pentru creștere copil pentru care am beneficiat de indemnizatie timp de 2 ani. În 05.06.2018 mi s-a născut al doilea copil. Pentru intervalul 10.04.2018 - 05.06.2018 am convenit cu angajatorul sa întru în concediu fără plata, pentru a nu-mi pierde calitatea de angajat, urmând ca apoi sa întru în concediu de creștere pt al doilea copil. După depunerea dosarului am primit decizia iar la calculul noii indemnizații s-a făcut pe baza ultimelor 12 luni anterioare nașterii copilului, făcându-se practic media din 10 luni cu indemnizația anterioara și 2 luni cu venit zero aferente concediului fără plata, fapt ce a dus evident la scăderea valorii noii indemnizații fata de cea precedenta.
Având în vedere ca în cele 2 luni de concediu fără plata nu am avut venit nu ar fi trebuit sa se ia în calcul 12 luni cu venit din indemnizație creștere copil din perioada 01.04.2017 - 01.04.2018? Pentru ca legea spune ca se iau în calcul 12 luni cu venit din ultimele 24 anterioare nașterii copilului...
Va mulțumesc pentru răspuns
Cristian Bascoveanu
Ultima modificare: Marți, 7 August 2018
bascu, utilizator
Cel mai recent răspuns: bascu , utilizator 20:33, 9 August 2018
Contestati decizia de stabilire a cuantumului indemnizatiei pentru CCC.
Asta intentionez. Vroiam sa vad daca am interpretat corect
Mulțumesc pentru răspuns
As mai avea o întrebare :
Daca veniturile din cele 12 luni anterioare nasterii copilului provin din ICC se mai aplica procentul de 85% la calcularea noii indemnizatii?
Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului ioanaiacobas ioanaiacobas Buna ziua Eu sunt in concediu de crestere a copilului, dar doresc sa imi reiau activitatea incepand cu 1.01.2013. In acest caz beneficiez de stimulent de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatii - care este venitul pentru baza de calcul? grandanat grandanat Buna ziua, Daca veniturile reale are unei mamici sunt urmatoarele. pana iulie inclusiv= salariu august, septembrie= indemnizatie concediu de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . sunt angajata din oct 2022, urmand sa nasc in aprox ... Marykaaa Marykaaa Buna ziua . Sunt angajata din oct 2022, urmand sa nasc in aprox 20 oct 2023. As vrea sa intru in prenatal la 1 sept. 1. Calculul indemnizatiei de maternitate ... (vezi toată discuția)