avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Absentele nemotivate se raporteaza in Revisal ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Absentele nemotivate se raporteaza in Revisal ?

Buna ziua ,

ma puteti ajuta si sa-mi spuneti daca absentele nemotivate se raporteaza in Revisal ?
Stiu ca potrivit art 51 alin 2,CIM-ul POATE fi suspendat , deci nu este obligatoriu. In acelasi timp lit a a art 52 alin 1 din Codul muncii a fost abrogata .

Care este varianta corecta ? Se raporteaza sau nu in Revisal ?

Mentionez ca in ROI nu este specificat acest lucru, doar ca dupa 3 zile de absente nemotivate se desface contractul de munca , binenteles dupa cercetarea disciplinara prealabila

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:10, 10 August 2018
Art.51 alin.1 lit.a C.mun. nu a fost abrogat .... Numai daca se suspenda c.i.m. pentru absente nemotivate , atunci se opreaza in REVISAL.
Abrogata a fost lit a art 52 alin 1, asa cum am scris in mesajul initial, . Abrogarea s-a facut prin Decizia Curtii Constitutionale 261/2016

Clar , daca suspend contractul pt absente nemotivate il raportez in Revisal , dar este obligatoriu sa-l suspend ?
Este corect doar sa inregistrez absentele nemotivate fara sa suspend contractul ?

Multumesc
Nu este obligatorie suspendarea c.i.m. pentru absente nemotivate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate si inregistrare in revisal YoAlle YoAlle Buna ziua, 1. Absentele nemotivate se inregistreaza obligatoriu in Revisal? 2. Daca se inregistreaza in Revisal care este procesul , daca salariatul ... (vezi toată discuția)
Suspendare pentru absente nemotivate Popescu Lorena Popescu Lorena Buna seara, la cercetarea disciplinara, inainte de operarea in Revisal a incetarii contractului cf art 61 a, este obligatorie suspendarea si incetarea ... (vezi toată discuția)
Cum se operează absența nemotivată în revisal dacă în roi/ ccm și cim nu este prevăzută expres suspendarea cim pentru așa ceva? BIBISTROCELCROCOBAZDRUGAT BIBISTROCELCROCOBAZDRUGAT Cum se opereaza absenta nemotivata in revisal daca in ROI/ CCM si CIM nu este prevăzută expres suspendarea CIM pt absenţă nemotivata? Si daca este ... (vezi toată discuția)