avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acordul asociatiei de locatari - PFA
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acordul asociatiei de locatari - PFA

Ptr infiintarea unui PFA am trecut la obtinerea acordului asociatieti de locatari. Am un vecin in plan orizontal si unul in plan vertical, ambii au fost foarte amabili si mi-au semnat formularul. Am sunat apoi presedintele asociatiei ptr a-i solicita semnatura + stampila. Aici a parut problema: "da, iti semnez dar facem o conventie si-ti mai trec o persoana la intretinere" .. oops! De unde pana unde? "e in legea 200, legea locuintei, mai am si pe altii cu firme...blablabla" stati putin, nu e vorba de firma, e pfa... e cu totul altceva. "hai dom-le, 30 de lei pe luna, ce mare lucru? nu-ti creste salariul?". A ramas sa merg la el cu formularul semnat de vecini in 2 exemplare pentru ca vrea sa opreasca el unul - lucru cu care nu sunt de acord, nu reiese de nicaieri treaba asta.
Ma rog, ca sa nu lungesc (si-asa sunt destul de nervos de nesimtirea astuia) ce argumente sa-i dau suficiente incat sa-mi semneze si sa nu mai vina cu alte pretentii?
(intr-un alt post cineva spuneva:
"... daca nu e de acord il ameninti cu legea. Nu are dreptul sa iti refuze acordul.
De fapt, el trebuie doar sa valideze acordul vecinilor deci nu are drept de veto."
care lege? )
Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:38, 26 Noiembrie 2011
legea 230/2007
M-am uitat prin legea respectiva.. nu prea mi-e clar, la ce articol sa-l trimit?

Oricum legea locuintei vad ca are alt numar, nu ce abera el.
Si eu vreau sa deschid PFA. Caror vecini trebuie sa le cer semnatura? Tuturor? Sau numai celor de pe etaj cu mine? Celor direct deasupra si direct dedesubt? Problema mare e ca din 4 apartamente cate suntem pe etaj, doua din ele nu sunt locuite: cei de vis-a-vis vin in tara doar vara pentru cateva luni, iar altii (cei din diagonala) locuiesc in alta parte (nu cred ca ar fi o problema sa ii sun si sa cer semnatura, numai sa fie nevoie de semnatura lor si nu a altora).
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2009
Roxie, utilizator
A, si inca o intrebare:
Luat de aici: [ link extern ]
8) Pentru activitatile care se desfasoara la punct fix, se depune actul de detinere al spatiului;
La ce se refera asta? E totuna cu apartamentul? - ca in el imi voi desfasura activitatea. Si daca eu personal nu apar in actul de proprietate, ci doar sotul, ce trebuie sa fac?
Daca nu e totuna cu apartamentul, ignorati ultimele intrebari. :)
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2009
Roxie, utilizator
Redeschid acest subiect pentru ca e posibil sa fiu nevoit sa-mi schimb "sediul" PFA-ului. Pana la urma, in 2009, sub presiunea timpului, am facut PFA-ul avand ca sediu un apartament ipotecat pentru care am facut contract de comodat. In acest moment e insa in curs de aprobare un dosar de refinantare al creditului cu care a fost cumparat apartamentul in cauza iar banca refinantatoare intreaba despre acest contract de comodat (de fapt cei de la juridic nu stiu daca e comodat sau inchiriere si au pus azi consilierul de credite sa ma sune iar mie nu prea mi-e clar daca, din punctul lor de vedere, ar fi vreo diferenta intre comodat si inchiriere). Ca sa n-o mai lungesc, in caz ca banca spune ca vrea ca respectivul contract de comodat sa fie pe termen limitat (anume maxim 1 an) am doua variate: ori raman pe apartamentul acesta si merg in fiecare an la registrul comertului cu contractul de comodat reinnoit periodic ori imi schimb sediul in apartamentul in care locuiesc si ajung iarasi la aceleasi discutii cu acelasi presedinte de asociatie. Ce argumente (de preferinta scrise) as putea sa-i aduc? Cu ce-as putea sa-l amenint? (reclamatie la ... primarie, la...unde?) - nu-mi place treaba asta cu amenintatul/reclamatia dar cred ca e singura metoda care poate functiona.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu comun Marinara Marinara Locuiesc la penultimul etaj al unui bloc cu 9 etaje, 2 scari si 98 de apartamente. La ultimul etaj al fiecarei scari se afla cate o spalatorie comuna, spatiu ... (vezi toată discuția)
Comodatul, pfa-ul si ipoteca vlucian vlucian Doresc sa-mi infiintez un pfa, ca sediu am ales apartamentul proprietate personala achizitionat prin credit ipotecar - domiciliul e in apart sotiei. Am acordul ... (vezi toată discuția)
Lnfiintare punct de lucru marianasandu2000 marianasandu2000 o societate comerciala \\"X\\" are in comodat un apartament pe care urmeaza sa-l renoveze si sa-l inchirieze catre o alta persoana juridica \\"Y\\". In ... (vezi toată discuția)