avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lnfiintare punct de lucru
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lnfiintare punct de lucru

o societate comerciala "X" are in comodat un apartament pe care urmeaza sa-l renoveze si sa-l inchirieze catre o alta persoana juridica "Y". In momentul in care societatea X vrea sa deschida punct de lucru unde singurul cod caen declarat este 6820 "inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate" se cere la registrul comertului acordul asociatiei de locatari ? si daca DA este nevoie si de acordul vecinilor? Acest acord al asociatiei trebuie vizat si la primarie ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:30, 6 August 2014
Trebuie si acord din partea Asociatiei si din partea a doi vecini. Nu trebuie inregistrat acest acord la primarie.
multumesc pentru raspuns . dar mai am o nelamurile vis-a-vis de numarul de vecini . administratorul blocului vrea minim 4 vecini (sus-jos-stinga-dreapta) . apartamentul este la parter si nu are decit un vecin . Cum il pot convinge sa-mi semneze acordul doar cu doua semnaturi
Adresati-va direct reprezentantului legal al asociatiei in persoana presedintelui
Eu nu inteleg de ce intrebati dumneavoastra aici pe forum daca
se cere la registrul comertului acordul asociatiei de locatari ?
. In procedura de infiintarea a societatii comerciale, ori de deschidere a unui punct de lucru, Registrul comertului va spune ce acte va trebuiesc.
Daca vi se cere acordul asociatiei o sa-l solicitati iar daca nu, nu.
Acordul asociatiei se da prin semnatura si stampila aplicata de presedintele asociatiei pe formularul pus la dispozitie de Registrul comertului. Pe acelasi formular trebuie sa-si dea acordul si vecinii direct afectati (sus-jos-stanga-dreapta). Sigur ca cei 4 semneaza daca exista dar fiind la parter e firesc sa nu aveti vecin mai jos de spatiul dumneavoastra.
Dupa acordul vecinilor (unul, doi.. cati sunt), solicitati in scris presedintelui asociatiei sa va dea acordul. In solicitare explicati ce activitate o sa se desfasoare acolo. Preseintele va analiza impreuna cu membrii comitetului si va decide sa va dea acordul sau nu. Depinde foarte mult de activitatea ce urmeaza a se desfasura, de problemele ce se pot crea prin desfasurarea unei activitati...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord pentru societate comerciala in apartament valiilie valiilie O societate comerciala poate functiona intr-un apartament doar cu acordul celorlalati proprietari? Care proprietari, de pe palier, scara, bloc? Ce acte ... (vezi toată discuția)
Deschidere cabinet kinetoterapie parter bloc nicolae80 nicolae80 Buna ziua, Am cumparat un apartament la parterul unui bloc si as vrea sa deschid un cabinet de masaj si kinetoterapie;as fi interesat de ce aprobari am nevoie ... (vezi toată discuția)
Deschidere cabinet stomatologic-aprobarea vecinilor wellis wellis Buna ziua.As dori , daca se poate sa ma ajutati cu un sfat in demersurile pe care trecuie sa le fac , si anume:am gasit un apartament la parterul unui bloc de ... (vezi toată discuția)